PTT'den 'Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Konulu Anma Pulu

PTT AŞ tarafından darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu anma pulu tedavüle sunulacak 15 Temmuz'u anma faaliyetleri kapsamında Ankara ve İstanbul'da pul sergileri düzenlenecek.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketince (PTT AŞ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu anma pulu tedavüle sunulacak ve 15 Temmuz'u anma faaliyetleri kapsamında pul sergileri düzenlenecek.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu anma pulunda yer alacak görsellerin belirlenmesi için düzenlenen pul tasarım yarışmasına katılan eserler arasından seçilerek hazırlanan Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Tasarım Yarışması Sergisi, 15 Temmuz'dan itibaren PTT Pul Müzesi'nde açılacak.

Açıklamada, yarışmanın kamuoyunun pul ve pulculuğa ilgisini artırmak, pullarla kültürel değerleri öne çıkararak demokrasi ve milli irade bilincinin gelişmesine katkı sağlamak ve 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlendiği hatırlatıldı.

Yarışmada dereceye giren eserler arasından 'büyükler' kategorisinde birinci ve ikinci olan eserlerle 'küçükler' kategorisinde birinci olan eserin pul haline getirilerek iki değerli anma pulu, dört değerli seri numaralı anma bloğu, ilk gün zarfı ve tüm bu ürünlerin içinde yer aldığı ve yarışmada büyükler kategorisinde üçüncü olan esere yer verilerek hazırlanan pul portföyü, 15 Temmuz'da tedavüle sunulacak.

Anma puluna ilişkin ilk gün damgası ise aynı gün 09.00-17.00 saatlerinde Ankara PTT Başmüdürlüğüne bağlı Kızılay PTT Merkez Müdürlüğü ile Ankara Tren Garı AVM'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu pul sergisi için açılacak geçici PTT iş yerinde kullandırılacak.

- '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu pul sergisi

Ayrıca, PTT tarafından 15 Temmuz'u anma faaliyetleri çerçevesinde 15-20 Temmuz'da Ankara Tren Garı'nda '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu pul sergisi düzenlenecek. Sergi alanında '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Sergisi 15-20.07.2017 ANKARA' ibareli özel tarih damgası kullandırılacak. Pul sergisi için hazırlanan özel tarih damgalı zarflar ise 2 lira bedelle www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Üsküdar Belediyesinin '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü Meydan Etkinlikleri' kapsamında Üsküdar Sahili Etkinlik Alanı'nda aynı tarihlerde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konulu pul sergisi düzenlenecek ve Üsküdar PTT Merkez Müdürlüğünde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pul Sergisi 15-20.07.2017 İSTANBUL' ibareli özel tarih damgası kullandırılacak.

Pul sergisi için hazırlanan özel tarih damgalı zarflar 2 lira bedelle www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satılacak.
Kaynak: AA