Köy Evini 15 Temmuz Şehitlerinin Fotoğraflarıyla Donattılar

Emekli tarih öğretmeni Şükran ve emekli avukat Hamdi Coşkun çifti, gelecek nesillere 15 Temmuz ruhunu aktarmak için köyde babadan kalma evlerini, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarıyla donattı Şükran Coşkun:'Onlar gözlerini kırpmadan koştular ve şehadete erdiler. Tek vatan, tek millet, bağımsızlık ve geleceğimiz için canlarını feda ettiler. Çocuklarını, sevdiklerini, yuvalarını bırakıp gittiler. 1 yıl geçtikten sonra oturup hiçbir şey yapmamak vicdanıma sığmadı, kabullenemedim'

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'de, merkeze bağlı Kırmacılı köyünde babadan kalma evlerini Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarla donatan Coşkun çifti, yeni nesillere 15 Temmuz ruhunu aktarmayı amaçlıyor.

Emekli tarih öğretmeni Şükran ve emekli avukat Hamdi Coşkun çifti, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında o gece darbeye karşı durmak ve bağımsızlık uğruna şehit olanların anılarını yad etmek adına, Kırmacılı köyünde Hamdi Coşkun'un babasından kalma yapıyı bir anı evine dönüştürmeye karar verdi.

Evin duvarlarına darbe girişimiyle ilgili bilgiler asan Coşkun çifti, 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğraflarını asmayı da unutmadı. Odaları şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerin fotoğraflarıyla kaplayan çift, şair Mehmet Akif Ersoy'un birlik ve beraberliği anlatan şiirlerine de yer verdi.

Şükran Coşkun, darbe girişiminin olduğu gece Adana'da olduklarını ve çok etkilendiklerini belirterek, o gece sabaha kadar uyumadıklarını söyledi.

O an bedeninin Adana'da ancak ruhunun Türkiye genelinde darbe girişimine karşı duranlarla beraber olduğunu dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

'Ben de onlarla birlikte köprüde, Külliyedeydim. Bedenim Adana'daydı ancak ruhum onlarlaydı. Sanki oradaki insanlara ilahi bir emir gelmişti. Onlar gözlerini kırpmadan koştular ve şehadete erdiler. Tek vatan, tek millet, bağımsızlık ve geleceğimiz için canlarını feda ettiler. Çocuklarını, sevdiklerini, yuvalarını bırakıp gittiler. 1 yıl geçtikten sonra oturup hiçbir şey yapmamak vicdanıma sığmadı, kabullenemedim. Eşime, 'Müsaade edersen baba ocağımızı onları anmak için hazırlayalım' dedim.'

Eşinin de kabul etmesiyle köydeki evlerini 15 Temmuz ruhuna ve şehitlerine adadıklarını dile getiren Şükran Coşkun, ileride evin bir kısmını kütüphaneye çevirip hem köylerini kalkındırmak hem de tanıtmayı istediklerini dile getirdi.

Hamdi Coşkun ise bütün bu yaşananları gelecek nesillere aktarmak adına böyle bir şey yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, 'Asıl amaç 15 Temmuz gibi taze bir olayın şehitlerini anmak, onları yad etmek, bu vatana canını feda etmiş, bir ideal uğruna hayatını vermiş insanların ideallerine saygı göstermek ve onlara layık olmaktır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA