Koruma Altındaki Çocuklardan Şehit Ailelerine Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Turhal Cumhuriyet Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan bakım ve koruma altındaki çocuklar, şehit ailelerini ziyaret etti.

Çocuklar, görevliler nezaretinde Bingöl'ün Genç ilçesinde 25 Ekim 2016'da şehit olan Uzman Çavuş Emrah Çeçen ailesini ziyaret etti.

Çocuklardan Hanife Zengin, Şehit Emrah Çeçen'in babası Metin, annesi İpek ve kardeşi Burak Çeçen'e kendilerinin yaptığı ve içinde şehidin fotoğrafının bulunduğu çerçeveyi verdi.

Oğlunun fotoğrafını görünce duygulanan anne Çeçen, çocuklara teşekkür ederek, 'Bizim için dünyanın en büyük hediyesi oldu. Allah razı olsun. Rabb'im sizin gönlünüzü görsün.' ifadesini kullandı.

Baba Metin Çeçen ise, çocuklara oğlunun eşyalarını muhafaza ettikleri odayı gösterdi.

Çocuklar, daha sonra 15 Ağustos 2015'te Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Yasin Gencer'in ailesine de ziyarette bulundu.

Çocuklardan Mustafa Bek ile Kadir Keskin, şehidin babası Ali ve annesi Fatma Gencer'e birlikte yaptıkları içinde şehidin fotoğrafı yer alan çerçeveyi hediye etti.

Oğlunun fotoğrafını öperek teslim alan anne Gencer, 'Allah ömrünüzü uzun etsin. Allah onların acısını hiçbir kimseye göstermesin. Çok zor bir acı.' dedi.

Mustafa Bek, ağabeyinin kendisine hediye ettiği künyeyi boynundan çıkararak şehidin hatıralarının arasına konulması için baba Gencer'e verdi.

Turhal Cumhuriyet Çocuk Evleri Sitesi Grup Sorumlusu Sevinç Özel, şehit ailelerini ziyaret ederek vatan, devlet, bayrak bilincini çocuklara aşılamayı amaçladıklarını belirterek, çocukların yaptığı resim çerçevelerini şehit ailelerine hediye ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA