Filipinler'de Vietnamlı Rehinenin Cesedi Bulundu

Filipinler'de geçen yıl Ebu Seyyaf tarafından kaçırılan Vietnamlı rehinenin cesedi bulundu.

Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jo-Ann Petinglay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vietnam vatandaşı Tran Viet Van'ın Sulu kentine bağlı Barangay köyünde silahla vurulmuş halde bulunduğunu belirtti.

Petinglay, ordunun, rehinenin cesedini Kaçırılmayla Mücadele Grubuna (AKG) teslim ettiğini bildirdi.

Filipinler Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Le Thi Thu da 'Vietnamlı Tran Viet Van'ın hayatını kaybettiğini teyit etmekten derin üzüntü duyuyorum. Ailesine en içten taziyelerimizi sunuyor, böylesine bir acıyı en kısa zamanda atlatmalarını temenni ediyorum.' dedi.

Tran Viet Van, kasım ayında Basilan Adası açıklarında saldırıya uğrayan Vietnam bandıralı yük gemisinin kaçırılan 6 mürettebatı arasında bulunuyordu. Rehin alınan denizcilerden biri haziran ayında kurtarılmıştı. Gemide bulunan Vietnam vatandaşı Hoang Thong ve Hoang Va Hai'nin cesetleri de geçen hafta Basilan Adası'ndaki Sumisip kasabasında bölge sakinleri tarafından bulunmuştu.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den bu yana faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen yıl ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı 'bitirmesi' için emir vermişti.

Kaynak: AA