Yolcu Otobüslerinde Emniyet Kemeri Uygulaması

Eskişehir'de yolcu otobüslerinde yapılan kontrollerde sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmanın faydalarını anlatan broşürler dağıtıldı Trafik Denetleme Müdürü Öz: 'Şehirlerarası otobüslerde bütün koltuklarda emniyet kemeri takmak kanuni zorunluluktur'.

Eskişehir'de yolcu otobüslerinde yapılan kontrollerde sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmanın faydalarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Recai Öz, otobüs terminalinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada her yıl trafik kazalarında 1 milyon 300 bin kişi hayatını kaybettiğini, 50 milyon insanın ise yaralandığını anımsattı.

Şehirlerarası otobüslerde bütün koltuklarda emniyet kemeri takmanın kanuni zorunluluk olduğunu ifade eden Öz, şunları söyledi:

'Emniyet kemeri kullanmak ölüm olasılığını yüzde 40-50 oranında azaltıyor. Kendiniz, aileniz ve geleceğiniz için emniyet kemeri takın. Emniyet kemeri ön ve arka koltukta hem kısa hem de uzun mesafede takılmalıdır. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan uyarıcı el broşürlerini dağıtımına başladık.'
Kaynak: AA