Paris Büyükelçisi Musa, Fransız Basınına Darbe Girişimini Anlattı

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Büyükelçilikte Türk ve Fransız basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları bir kez daha anlattı.

Paris Büyükelçisi Musa, Fransız Basınına Darbe Girişimini Anlattı
Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle Büyükelçilikte Türk ve Fransız basın mensupları ile bir araya geldi. Büyükelçi Musa, darbe gecesi Türkiye’de neler yaşandığını slayt gösterimiyle basın mensuplarına anlattı. Büyükelçi Musa, 15 Temmuz gecesinin tüm Türkiye ve Fransa’daki Türkler için çok kötü bir gece olduğunu söyledi.

Başta Paris olmak üzere Türkiye’nin Fransa’da bulunan Başkonsolosluklar önünde vatandaşların toplanıp FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Darbe girişiminde şehit olanlara rahmet dileyen Büyükelçi Musa, bundan sonra gazilerin de sağlıklı bir ömür geçirmelerini temenni etti.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, meclis binası, polis merkezi ve MİT binası dahil birçok yerin askeri uçaklarca bombalandığını, devlet televizyonu TRT‘nin Darbeciler tarafından ele geçirilmek istendiğini anlattı. Cumhurbaşkanın halka, darbeye karşı sokağa inme çağrısında bulunması üzerine halkın sokağa indiğini, paralel yapı terör örgütü FETO’nün darbe girişimcilerinin masum, sivil halkın üzerine ateş açtığını ve 249 kişinin hayatını kaybettiği 2 bin üzerinde kişinin yaralandığını belirtti.

Ülkenin önemli kuruluşlarına yıllardır FETÖ terör örgütü yanlılarının sızdığına dikkat çeken Büyükelçi Musa, asker, polis, hukuk, üniversiteler gibi birçok kuruma yerleşmiş olan FETO terör örgütü yanlıları, ABD’de yaşayan Fetullah Gülen’e bağlı olarak gazete, dergi ve televizyon kanalları olduğunu açıkladı.

Büyükelçi Musa, örgütün Fransa’da da basın organları Zaman-France adında Fransızca gazete çıkardıklarını hatırlattı. Ayrıca, FETÖ terör yanlılarının kendilerine özel kullandıkları özel telefon ağı Bylock ile irtibat kurduklarını söyledi.



Öte yandan bir Fransız basın mensubunun sorusu üzerine Büyükelçi Musa Almanya, Belçika, ABD ve Yunanistan gibi ülkelere sığınma talebinde bulunan FETO terör örgüt yanlılarının olduğunu hatırlattı. Büyükelçi İsmail Hakkı, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü büyükelçilik rezidansında 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla toplanılacağını söyledi.

Kaynak: İHA