Devam Eden Darbe Girişimi Davaları

AK Parti İstanbul Milletvekilli Benli: 'Gerek Ankara'da gerek Silivri'de devam eden davalar, tamamen kamera kayıtlarına, tanık ifadelerine dayanan, somut delillerin bulunduğu dosyalarda bile sanıkların, afaki cümlelerle bütün mahkeme heyetiyle alay edercesine her şeyi inkar edebildiklerini gösteriyor' Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: 'Bu ihanet şebekesinin nasıl bir ihanet içerisinde olduğunu bir daha hissetmek isteyenlerin bir şekilde gelip bu salonun havasını hissetmesinin anlamlı olduğunu düşünerek buraya geldik. Allah, vatanımızı ve milletimizi daim eylesin'

AK Parti İstanbul Milletvekilli Fatma Benli, 'Gerek Ankara'da gerek Silivri'de devam eden davalar, tamamen kamera kayıtlarına, tanık ifadelerine dayanan, somut delillerin bulunduğu dosyalarda bile sanıkların, afaki cümlelerle bütün mahkeme heyetiyle alay edercesine her şeyi inkar edebildiklerini gösteriyor.' dedi.

Harp Akademileri Komutanlığındaki darbe faaliyetlerine ilişkin davayı izlemek üzere Silivri'ye gelen Benli, davaları takip eden şehit aileleri, gaziler, milletvekilleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

15 Temmuz'da yaşanan acılar ve verilen şehitlerin darbe girişiminin unutulmayacağını gösterdiğini belirten Benli, şöyle konuştu:

'Eğer biz bu davaya sahip çıkarsak bundan sonra hiçbir darbeci, ne kadar büyük bir gücü olursa olsun, bizim paramızla alınmış tankları, F-16'ları kullanma gücüne sahip olurlarsa olsun, bu halkın karşısına çıkamaz. 80 milyon Türkiye ne kadar büyük farklılıklara sahip olursa olsun, söz konusu vatan olduğunda birlik içinde. Beraberce mücadele edilmesi darbecilerin bundan sonra kesinlikle bu hareketleri düşünmemelerine sebebiyet verecektir.'

Benli, Ankara'da ve Silivri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanıklarının yargılandığı davalara ilişkin de 'Gerek Ankara'da gerek Silivri'de devam eden davalar, tamamen kamera kayıtlarına, tanık ifadelerine dayanan, somut delillerin bulunduğu dosyalarda bile sanıkların, afaki cümlelerle bütün mahkeme heyetiyle alay edercesine her şeyi inkar edebildiklerini gösteriyor. Sanıklar 'benim vicdanım rahat' diyebiliyorlar. Ne kadar çok gerçeği saklamaya çalışırlarsa çalışsınlar, gerçekler ortada. Türkiye'nin bağımsız mahkemeleri adil bir karar verecektir. Bizim yapacağımız, davamıza sahip çıkmak davalarımızı takip etmek ve mahkemenin vereceği karara saygı göstermektir.' değerlendirmesini yaptı.

- 'Allah vatanımızı ve milletimizi daim eylesin'

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini ifade ederek, 'O ihanetin, kalkışmanın en sıcak anlarını yaşamış yerel yöneticiler olarak bir grup Beyoğlu vatandaşıyla Silivri'deyiz. Aradan geçen bir yıl sonra bu işin müsebbiplerinin bugün gözaltında olanlarının neler söylediklerini merak ettim bu duyguyla buraya geldim. Tek vatan, tek millet çerçevesi ile birlikte vatanını, bayrağını seven, bu ihanet şebekesinin nasıl bir ihanet içerisinde olduğunu bir daha hissetmek isteyenlerin bir şekilde gelip bu salonun havasını hissetmesinin anlamlı olduğunu düşünerek geldik. Allah vatanımızı ve milletimizi daim eylesin.' diye konuştu.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da hain darbe girişiminin birinci yılında şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de hayırlı uzun ömürler diledi.

Davalarda gördüklerinin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Karaman, 'Biraz önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde görev yapmış ve binbaşılık derecesine yükselmiş, bu hainlikle suçlanan kişilerinin savunmalarını izledik. Gerçekten üzülüyoruz. Anlattıklarının ne kadar boş bir şey olduğu anlaşılıyor. İçeride seyircileri tahrik etmek istercesine yapılan davranışlar. Adalet mutlaka yerini bulacaktır. 250 şehidin kanı yerde kalmayacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA