Afganistan'ın Kuzeyinde Çatışmalardan Dolayı 700 Aile Evlerini Terk Etti

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz ilinde son çatışmalardan dolayı evlerini terk eden 700 aile, zor şartlarda yaşam sürüyorlar.

Afganistan'ın Kuzeyinde Çatışmalardan Dolayı 700 Aile Evlerini Terk Etti
Taliban militanları Kunduz ilinin kuzey semtinde bulunan Tallawka ve Damshakh köylerine saldırarak 700 ailenin evlerini terk etmelerine sebep oldu. Son bir hafta içerisinde devam eden çatışmalardan dolayı köylerini terk eden vatandaş, kentin 3. bölgesinde yerleşti.

Can Muhammet, önce Tallawka köyünden Damshakh kasabasına sonra ise Kunduz kentine ailesi ile beraber kaçarak canlarını kurtardı. Muhammet, "Taliban evlerimize saldırdı ve evlerimizi kullanarak polis kuvvetlerine saldırdı. Biz de yüzlerce aile olarak mecbur evlerimizi terk ettik" ifadelerini kullandı.

Kunduz Valilik Sözcüsü Mahmut Daniş yaptığı açıklamada yüzlerce ailenin evlerinin terk ettiklerini onaylayarak “Olaylardan ötürü, 30 üzerine yaralı sivil kentin hastanesine getirildi” dedi.

Hava sıcaklığından dolayı aileler endişeli ve acil ilaç ve gıda yardımı çağrısında bulunan ailelerin yardımına halen kimse yanıt vermedi.
Kaynak: İHA