15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Bağcılar'ın değişik noktalarında buluşan çok sayıda ilçe sakini, meşale ve Türk bayraklarıyla Kirazlı Metrosu etkinlik alanına kadar kortej halinde yürüdü.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bağcılar'ın 8 ayrı noktasında buluşan ve '15 Temmuz 2016' yazılı tişörtleri giyen çok sayıda ilçe sakini, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla Kirazlı Metrosu etkinlik alanına kadar kortej halinde yürüdü.

Bağcılar Belediyesi, 11-16 Temmuz tarihleri arasında 'Unutmadık, Unutturmayacağız' sloganı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda Bağcılar'ın değişik noktalarından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yeni Mahalle'deki kortejde vatandaşlarla Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yürüdü. Mehter takımının eşlik ettiği ve tekbir getirilen yürüyüşte, 'Vatan Sana Canım Feda', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun Vatan Hainleri' şeklinde sloganlar atıldı ve 15 Temmuz marşları çalındı.

Yürüyüş sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çağırıcı, 15 Temmuz'un yıl dönümünde, o akşamda milletin gösterdiği dik duruşun aynısını bu akşam da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz'un sadece bir darbe değil aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Çağırıcı, 'Özellikle sınırların kontrollerinin kaldırılması, bu milletin silahıyla topuyla, tüfeğiyle millete saldırılmış olması, hain FETÖ teröristlerinin yapmış olduğu o girişim milletin göğsünde patladı. Menderes'e 1960'ta sahip çıkamamanın yıllardır acısını çeken bu millet 15 Temmuz'da cumhurbaşkanına, vatanına, milletine, ülkesine, bayrağına ve ezanına sahip çıktı. İnşallah gelecek nesillerin yeni 15 Temmuzlar yaşamaması adına, vatanına milletine faydalı nesiller yetiştirmek için ve gelecek nesillere de 15 Temmuz'u anlatmak zorundayız. Dünya ve mazlum coğrafyalar bizi bekliyor.' diye konuştu.

Çağırıcı, belediye olarak 16 Temmuz sabahına kadar Kirazlı Metro İstasyonu etkinlik alanında oluşturdukları platoda bir dizi etkinlik yapacaklarını ve 15 Temmuz akşamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla nöbet tutacaklarını dile getirdi.

Bağcılar'ın hem 15 Temmuz gecesinde hem de demokrasi nöbetlerinde en heyecanlı yer olduğunu belirten Çağırıcı, 'Bağcılarlı insanlarımız çok vefalı insanlar. O gece Atatürk Havalimanı başta olmak üzere birçok noktalarda mücadele veren yine Bağcılarlı hemşehrilerimizdi. O gece Bağcılar'a tankları sokmadık. Milletimiz demek ki bu olayın yıl dönümünü bekliyordu. Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın talimatını bekliyorlar. Bir talimatla 24 saat sürecek bir nöbete Bağcılarlı hemşehrilerimiz hazır olduklarını yine gösterdi.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından grupta bulunanlar yürüyerek etkinlik alanına ulaştı. Buradaki program ise Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından 'Çizmeyi Aşanların Hikayesi' adıyla kurulan 15 Temmuz Platosu'nda canlandırma yapıldı. Mehteran Takımının konser verdiği etkinlikte Bağcılarlı 15 Temmuz gazileri yaşadıklarını anlattı.

Etkinliğe İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Osman Ateş, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılarlı 15 Temmuz şehidi Ramazan Sarıkaya'nın eşi Zeynep Sarıkaya ile çok sayıda Bağcılarlı katıldı.
Kaynak: AA