Barınaktaki Hayvanlar Vantilatörle Serinletiliyor

Antalya'daki Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki kedi ve köpekler sıcak hava nedeniyle vantilatör ve suyla serinletildi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde barınakta bulunan hayvanların sıcak havadan etkilenmemesi için vantilatör ve suyla serinletildi.

Kentte 40 dereceyi bulan sıcak hava, barınaklardaki hayvanları da olumsuz etkiledi. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan kedi ve köpekler vantilatör ve suyla serinletilmeye başladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıcaktan çok çabuk etkilenen hayvanları çeşitli yöntemlerle serinletmeye çalıştıklarını belirtti.

Hayvanların, barınak görevlilerinin geniş kaplara koyduğu suyla serinlediğini aktaran Böcek, 'Bununla birlikte her saat başı kaldıkları yuvalar suyla ıslatılıyor. Barınak içerisinde serin hava akımı sağlayan vantilatörlerle de hayvanlar günü ferah bir şekilde geçiriyor.' dedi.

Her sokak hayvanın bu kadar şanslı olmadığını vurgulayan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerinin parklara kedi ve köpekler için su ve mama kapları yerleştirdiklerini, bu kapların her gün kontrollerinin yapıldığını kaydetti.
Kaynak: AA