15 Temmuz Şehidi Dağdaş'ın İsmi Okula Verildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın ismi, Muğla'da bir okula verildi Vali Civelek: 'Bu demokrasi mücadelesi tarihe altın harflerle yazıldı. Bu demokrasi destanı aziz şehitlerimizle gazilerimizle tarihe geçti'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın ismi, Muğla'da bir okula verildi.

Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okula, şehit Dadaş'ın adı verilerek, ölümsüzleştirildi.

Vali Esengül Civelek, törende yaptığı konuşmada, Türk halkının 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine izin vermediğini söyledi.

15 Temmuz'da, FETÖ mensupları ve destekçileri tarafından Türkiye'nin, devletin, milletin geleceğinin teslim alınmak istendiğini dile getiren Civelek, FETÖ mensuplarının kanlı ve hain bir darbe girişiminde bulunduklarını vurguladı.

Civelek, milletin 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ölümü göze alarak milli iradeye, demokrasiye, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve birliğine sahip çıktığını vurguladı.

Türk halkının 15 Temmuz'da bir demokrasi mücadelesi verdiğini belirten Civelek, 'Bu demokrasi mücadelesi tarihe altın harflerle yazıldı. Bu demokrasi destanı aziz şehitlerimizle gazilerimizle tarihe geçti. En yüce makam şehadet mertebesine erişen şahitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.' dedi.

Vali Civelek, şehidin isminin verildiği okulda, vatan, millet, devlet, bayrak sevgisi için canını seve seve feda edecek gençlerin yetişeceğini dile getirdi.

- 'Oğlumun vatan için şehit olmasından gurur duyuyorum'

Şehidin annesi Birsen Dağdaş ise evlat acısının çok zor olduğunu söyledi. Evladının bu ülke için şehit olduğunu belirten Dadaş, oğlunun vatan için şehit olmasından ise ayrı bir gurur duyduğunu ifade etti.

Oğlunun acısını vatan aşkıyla dindirmeye çalıştığını anlatan Dağdaş, 'Oğlumla ve tüm şehitlerimizle gurur duyuyorum. Yiğit kahramanımın okulda isminin yaşatılıp gelecek nesillere unutturulmadığı için gururluyum, mutluyum. Oğlum gibi yiğitler vatanı, milleti bayrağı için Allah yolunda şehadet şerbetini içmeye gönüllü oldukça bu vatanı kimse bölemeyecektir.' diye konuştu.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olmayan Dağdaş'ı Vali Civelek teskin etmeye çalıştı.

Vali Civelek, şehidin annesi Birsen Dağdaş'a Türk bayrağı hediye etti.

Okulun açılışının ardından, şehidin annesi Dadaş, okul binasında 15 Temmuz şehitler köşesi ve oğlunun fotoğraflarını gördüğünde gözyaşı döktü.
Kaynak: AA