İngiltere Ulusal Güvenlik Müsteşarı Sedwill Kuveyt'te

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, İngiltere Ulusal Güvenlik Müsteşarı Sedwill'i Beyan Sarayı'nda kabul etti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın İngiltere Ulusal Güvenlik Müsteşarı Mark Sedwill'i Beyan Sarayı'nda kabul etiği bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Sedwill, Kuveyt ziyareti kapsamında Şeyh Sabah ile Havalli kentindeki Beyan Sarayı'nda bir araya geldi.

Haberde Kuveyt Veliahtı Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile üst düzey yetkililerin de katıldığı görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Sedwill'in ayrıca Kuveyt İçişleri Bakanı Şeyh Halid el-Cerrah es-Sabah ile bir araya geldiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, beraberindeki heyetle Kuveyt'e gelen Sedwill ile Halid'in görüşmede, ortak iş birliğinin artırılmasına ilişkin konular ile bölgesel güvenlik alanındaki gelişmeleri ele aldığı kaydedildi.

Bakan Halid, İngiltere ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkati çekerek, bilgi alışverişi ve güvenlik alanındaki tecrübeler başta olmak üzere bölgede yaşanan güvenlik olaylarıyla mücadelede taraflar arasındaki koordinasyon yollarının artırılması gerektiğini belirtti.

Kuveyt ile İngiltere arasındaki bu ilişkilerin 'mükemmel' düzeyde olması şeklindeki temennisini ifade eden Halid, iki dost ülkenin lehine, bölgede barış ve emniyetin sağlanması için güvenlik alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, İngiltere'nin Kuveyt Büyükelçisi Matthew James Lodge ile Kuveyt Devlet İç Güvenlik Birimi Müdürü Isam en-Neham'ın da bulunduğu aktarıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, iki gün önce Körfez krizi çerçevesinde bölgeyi ziyaret etmişti.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin, Katar Büyükelçilerini geri çekme, hava ile deniz sahasını Katar'a kapatma kararı ile başlamıştı.

Kaynak: AA