Filistinli Ve İsrailli Yetkililer Cenin'de Elektrik Santrali Açtı

Batı Şeria'nın Cenin kentinde kurulumu tamamlanan yeni elektrik santralinin açılışını Filistin Başbakanı Hamdallah ile İsrail Enerji Bakanı Steinitz yaptı.

CENİN – Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ile İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde kurulan enerji santralinin açılışına katıldı.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentinin Celme bölgesinde kurulan elektrik santralinin açılış törenine, Hamdallah ve Steinitz'in yanı sıra İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yürütme birimi olan Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyonu Birimi (COGAT) Başkanı Tümgeneral Yoav Mordechai ile Filistinli ve İsrailli diğer yetkililer katıldı.

Filistin Başbakanı Hamdallah, törende yaptığı konuşmada, yeni santralin Cenin kenti ile çevresindeki bölgelerin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacağını ve bu konudaki açığı kapatacağını söyledi.

Santralin iki gün içinde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Hamdallah, 'Bu santral ile birlikte Filistin Elektrik Şirketi, enerji ihtiyacımızı karşılamak için kaynaklarımızı çeşitlendirmiş olacak. Böylece hem hizmet kalitesi artacak hem fiyatlara olumlu yansıması olacak hem de ekonominin hareketlenmesi sağlanacak.' dedi.

Hamdallah, Filistin Enerji Kurumu ile Elektrik Şirketi yetkililerinin İsrail tarafıyla yaptıkları uzun müzakereler sonucunda söz konusu santralin kurulma sürecinin başladığına vurgu yaptı.

Açılış törenine katılan İsrailli Bakan Steinitz ise, 'Burada, bu santralin açılışına katılmam teşvik edici tarihi bir andır.' ifadesini kullandı.

Törende, İsrail Elektrik Şirketi Başkanı ile Filistin Ulusal Elektrik Şirketi yetkilisi arasında, İsrail tarafından elektrik alım anlaşması imzalandı.

Celme'de kurulan yeni santral, 60 megavat gücünde elektrik sağlayacak.
Kaynak: AA