Bursa'daki Darbe Girişimi Davası

AK Parti Bursa İl Başkanı Torun: 'Sanık ve avukatlarının müdahalelerine karşı tanıkların ötesinde izleyicilerin de tepkisi oldu. Vatandaşımız da davanın sulandırılmak istendiğini görüyor. Buna karşı böyle bir tepki oluştu, doğal bir tepkiydi'

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa'daki darbe girişimi davasının duruşmasına katılanların, dava sürecini sulandırmaya çalışan sanık ve avukatlarına yönelik tepkilerine ilişkin 'Sanık ve avukatlarının müdahalelerine karşı tanıkların ötesinde izleyicilerin de tepkisi oldu. Vatandaşımız da davanın sulandırılmak istendiğini görüyor. Buna karşı böyle bir tepki oluştu, doğal bir tepkiydi.' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında 'sıkıyönetim atama listeleri' ve 'yeni yapılanma' dokümanı ele geçirilen eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasını takip eden izleyiciler arasında olan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, verilen arada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, FETÖ davalarını gözlemci olarak sürekli takip etmeye çalıştıklarını söyledi.

İl Başkanlığı olarak görevlendirdikleri isimlerin başından bu yana gözlemci sıfatıyla dava süreçlerini yakından izlediğini belirten Torun, 'Bugün itibarıyla milletvekillerimizin de müsait olduğu bir zaman oluştu. Mecliste çok yoğun çalışmaları vardı. Zamanları müsait olduğu için bugünkü FETÖ davasına onlar da katıldı.' diye konuştu.

- 'FETÖ'cüler şov peşinde'

Bu davaların başından sonuna takip edilmesi, mağdurların ve mazlumların haklarının korunması gereken davalar olduğuna değinen Torun, şunları kaydetti:

'Bugünkü duruşmada gördüğümüz üzere, FETÖ'cüler şov yapma peşindeler, sanki 'darbe yapmadık bu iş kendiliğinden oldu' der gibiler. Darbe teşebbüsü yokmuş gibi bir havaya sokmaya çalışıyorlar. Bu davaların sahipsiz olmadığını göstermesi açısından, milletvekillerimizin katılımı çok önemli. Biz başından bu yana takip ediyoruz. Takip etmeye de devam edeceğiz. Başbakanlığımız adına müdahil avukatlarımız duruşmalara katılmaya başladılar. Biz milletimizin, mağdur ve mazlumların haklarını korumak için davaları takip edeceğiz.'

Torun, bir hukukçu olarak davaya baktığında sanki olayın hiç özüne girmeden sulandırma çabası olduğunu gördüğünün de altını çizerek 'Gerek sanıkların gerekse sanık vekillerinin sordukları sorular davayı sulandırmaya yönelik baktığımızda mahkeme dosyaya hakim şekilde ilgisiz soruların önünü kapattı.' dedi.

Sorularla konunun özünden saptırılmaya çalışıldığına dikkati çeken Torun, şöyle devam etti:

'Burada gerek müdahil avukatlarımızın müdahalesi gerekse hakimin dosyaya olan hakimiyeti çok etkiliydi. Sanık ve avukatlarının müdahalelerine karşı tanıkların ötesinde izleyicilerin de tepkisi oldu. Vatandaşımız da davanın sulandırılmak istendiğini görüyor. Buna karşı böyle bir tepki oluştu, doğal bir tepkiydi. İşin özü, onların darbe yaptığı ortadadır, bu sanki yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Böyle ihanet kalkışmasını yapanların cezasız kalması, yapanların cezasız kalması düşünülemez, milletimiz bir an önce bu hainlerin cezalandırılmasını istiyor.'

Duruşmayı takip eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise '15 Temmuz, hain kalkışmanın birinci yıl dönümüne doğru gelmekteyiz. Biz de parti olarak birçok etkinliklerle hem şehitlerimizin ruhunu yad edeceğiz hem de kalkışmanın, bu işgal girişiminin hiç bir şekilde unutulmaması için gereken neyse onu yapacağız.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA