Avustralya Başbakanı Turnbull Londra'da

Turnbull, İngiliz mevkidaşı May ile terör saldırısının yaşandığı Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nı ziyaret etti.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Londra'da, geçen ay terör saldırısının düzenlendiği Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nı ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Avustralya Başbakanı Turnbull ile İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırıda ikisi Avustralya vatandaşı olmak üzere 8 kişinin yaşamını yitirdiği olay yerlerinde incelemelerde bulundu.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick'in liderlere eşlik ettiği ziyarette May ile Turnbull, olay gecesi bölgede bulunan güvenlik ve sağlık yetkililerinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

İki lider, saldırının ardından bölgede tekrar hizmet vermeye başlayan işletmelerin çalışanlarıyla da bir araya geldi.

Kullandıkları minibüsle 3 Haziran gecesi Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü'nde yayaları ezen, daha sonra da yakındaki Borough Pazarı'nda araçtan inerek çevrede bulunanları bıçaklayan üç kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırganların dışında 8 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaklaşık 50 kişi yaralanmıştı.

Turnbull ile May'in ikili görüşmesinde, ticari ilişkiler başta olmak üzere İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması (Brexit) ve terörle mücadele konularının masaya yatırılması bekleniyor.
Kaynak: AA