Serik'te Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar

Serik ilçesinde, şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi işbirliğiyle Serik Belediyesi Boğazkent Deniz Yıldızı tesislerinde verilen iftarda konuşan Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, geleneksel hale getirdikleri iftarlarda bu yıl şehit yakınları ve gazilerle beraber olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şehit yakınları ile yılda bir sefer, sadece şahadet yıl dönümlerinde değil sürekli bir arada olmaları gerektiğini vurgulayan Kaymakam Şimşek, şöyle konuştu:

'Anadolu'da bir söz vardır. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevgiler paylaşıldıkça çoğalır. Hep birlikte büyük bir aileyiz. Sevginin, kardeşliğin, barışın, hoşgörünün arttığı bir aydayız. Vatanımızın, devletimizin ve milletimizin bekası ve şanlı bayrağımızın gönderden inmemesi için canlarını seve seve vermiş olan kardeşlerimizin aziz hatıralarını yaşatabilmek ve siz aileleriyle her zaman birlik içerisinde olmak boynumuzun borcudur.'

İftar programında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kaymakam Şimşek ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık, masaları gezerek şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti, istekleri olup olmadığını sordu.

İftara, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İlçe Jandarma Komutanı jandarma yüzbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA