Selçuk'ta Yabancı Uyruklu Öğrenciler İftarda Buluştu

Selçuk Üniversitesi’nde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in de katıldığı iftar yemeği ve Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(SÜ-TÖMER)’in hazırladığı programda buluştu.

Selçuk'ta Yabancı Uyruklu Öğrenciler İftarda Buluştu
Selçuk Üniversitesi Keykubad Köşkü’nde düzenlenen iftar yemeğinde selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi olarak hem geçen yıl hem de bu yıl yabancı uyruklu öğrencilerimizle iftarda buluştuk. Yaklaşık 400’e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz şu anda burada misafirimiz. Üniversitemizde 2 bin 300’ün üstünde yabancı uyruklu öğrencimiz var ve bu öğrencilerimiz 80’e yakın farklı ülkeden geldi. Azerbaycan ağırlıklı olmak üzere kültürel bağlarımız olan ülkelerdeki öğrencilerimiz ve kardeşlerimiz burada eğitim alıyor. Sizler bize emanetsiniz, ülkelerinizin emanetisiniz. Anne-babalarınızın emanetisiniz. Gurbette öğrencilik yapmak zordur. Ramazan daha da zordur. Onun için biz sizlerle olmayı arzu ettik, bir araya geldik. Katılımınızla şeref verdiniz, bizleri mutlu ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin misafirisiniz, Selçuk Üniversitesi’nin misafirisiniz. Tabii ki temennimiz en iyi şekilde eğitiminizi burada almanız, memleketinize dönüp, ülkenize ve insanlarınıza hizmet etmenizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birer dostu, birer temsilcisi olarak orada hayatlarınızı sürdürmenizdir. Bu vesileyle sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk, çok teşekkür ediyoruz. Bize şeref veren, onur veren Sayın Valimize ve saygıdeğer hanımefendiye teşekkür ediyoruz. Rektörlerimiz ve değerli misafirlerimiz de bizi bugün yalnız bırakmadılar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İftar programında Yemenli öğrencilerden Asil’in ezanıyla oruçlar açıldı ve sonrasında da Afrikalı öğrencilerden Kemalettin, yemek duası yaptı.

Programda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi

Programda SÜ-TÖMER Efe Grubunun gösterisi gerçekleştirildi.

Gösterinin ardından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’un “Filistin’in Yetim Çocukları” adlı şiiri, Filistinli öğrenci Haya tarafından seslendirildi. Arnavut öğrenci Denis ise şair Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ şiirini okudu. Programında sonunda ise Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Konya’da düzenlenen ‘Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi’ne katılan yabancı uyruklu öğrencilere teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İftar yemeğine Konya Valisi Yakup Canbolat ve eşi Ayşegül Canbolat, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve eşi Emine Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve eşleri, SÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşçı, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri, eşleri ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA