Engelli Öğrencinin Karnesini Evinde Verdiler

Pendik’te yaşayan 11 yaşındaki yüzde 90 engelli Zeynep Kul için evde sınıf kurarak 5 öğrencisiyle ders veren öğretmen Özgül Başak Seymen engelli öğrencinin hayatını değiştirdi. Eğitim yılını tamamlayan Zeynep’e karnesini Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin verdi.

Engelli Öğrencinin Karnesini Evinde Verdiler
Pendik’te yaşayan yüzde 90 engelli 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Zeynep Kul, öğretmeni Özgül Başak Seymen’in fedakarlığıyla bir yıl boyunca evde tamamladığı eğitimi sonrasında karnesini aldı. Pendik Güzelyalı Mahallesi’nde yaşayan fırıncı Muammer - Hacer Kul çiftinin iki çocuğundan biri olan 11 yaşındaki, yüzde 90 engelli Zeynep Kul’un hayatı öğretmen Özgül Başak Seymen ile tamamen değişti. Pendik Ayazma İlkokulu Öğretmeni Özgül Başak Seymen, okulun öğrencisi olan engelli Zeynep Kul ile yakından ilgilenmeye başladı.

Kendi çabalarıyla Kul Ailesi’nin evine giderek Zeynep’in eğitimiyle ilgilendi. Verdiği eğitimin yeterli olmadığını düşünen Özgül Öğretmen, başka arayışlar içine girdi. Öğretmen Zeynep Çınar’ın yürüttüğü “Odamız sınıf evimiz okul” projesinden haberdar olunca Zeynep’in hayatı değişti. Özgül Başak Seymen, projeyle Pendik Ayazma İlkokulu’ndan seçtiği 5 öğrenciyle her gün Zeynep’in evine gelerek oluşturduğu okul ortamında derslere devam etti. Yeni arkadaşlar edinen ve öğrenmesi hızlanan Zeynep Kul, yıl sonunda karnesini Pendik ilçe protokolünün elinden aldı.

Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Kul Ailesi’ni evlerinde ziyaret ederek Zeynep’e takdir aldığı karnesini verdi. Zeynep ve arkadaşlarına hediye vermeyi de ihmal etmeyen ilçe protokolü yapmış olduğu fedakarlık ve üstün gayretten dolayı Özgül öğretmeni tebrik etti.

Arkadaşlarıyla birlikte karne almanın mutluluğunu yaşayan Zeynep Kul, İstiklal Marşı’nı okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Zeynep Kul, cumhurbaşkanını çok sevdiğini ve onu görmek istediğini söyledi.



Zeynep Kul’u evinde ziyaret ederek karne sevincini paylaşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Buradaki faaliyet gösteriyor ki eğitimin önünde hiçbir engel yok. Eğer bir şeyleri gerçekten yapmak istiyorsak bunları başarabiliriz. Tabi özel durumlar özel fedakarlıklar istiyor. Son derece fedakar öğretmenimiz iyi organize edilmiş bir çalışma, fedakar öğrenciler, fedakar anne baba olunca çok güzel bir başarı ortaya çıkmış. Engelli ailesi olmak dünyada en meşakkatli iş. Burada ilçe milli eğitim müdürlüğümüz öğretmenimiz büyük fedakarlıklarla önemli mesafeler aldı. Bundan sonra da Zeynep’in başarısı için çalışacağız” dedi.



"İhtiyacı olan sevgiyi Zeynep’e arkadaşları verdi"

Zeynep Kul’un hayatını değiştiren Pendik Ayazma İlkokulu Öğretmeni Özgül Başak Seymen, “Çocuklar ilk geldiklerinde tedirginlerdi. Bir hafta sonunda büyük değişiklikler oldu. Çocuklar Zeynep’e Zeynep çocuklara alıştı. Derslerde Zeynep çocukları merakla bekledi. Onlar gelmeden önce hazırlandı. Ders yaptık, sohbet ettik. Beraber şarkı söyledik. İhtiyacı olan sevgiyi Zeynep’e arkadaşları verdi. Onun farklı dünyası var. Arkadaşları var. Başarıya ulaştık diye düşünüyorum. Önemli olan Zeynep’in mutluluğuydu hep gülümsedi. Kaslarıyla ilgili problemleri vardı. Arkadaşlarıyla beraber hareket etmesi onu rahatlattı. Bizimle beraber parmak kaldırmaya başladı.

Sorulara arkadaşlarıyla birlikte cevap vermeye başladı.

Ders yaptığımızda sınıf ortamındaymışız gibi konuşmaya başladı.

Birebir yaptığımız derslerde yalnızdı şimdi onun sınıfı var. Büyük gelişmeler kaydetti Zeynep, hem sağlığı hem de sosyal hayatı açısından” dedi.

Kendisi için yapılanlar karşısında hayatı değişen Zeynep Kul, aldığı karneyle büyük sevinç yaşadı. Mutlu olduğunu söyleyen Zeynep, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek onu çok sevdiğini ve görmek istediğini söyledi.



Zeynep’in annesi Hacer Kul da, “Ben sesimizi duyan herkese teşekkür ediyorum. Zeynep için çok başarılı bir projeydi. Çocuğum çok mutlu oldu. Zeynep’in gülümsemesi bizim için her şey demek” dedi.

Kaynak: İHA