Gaziantep'teki Çadır Kentlerde Karne Heyecanı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Suriyelilerin barındığı çadır kentlerdeki 5 bin 800 Suriyeli öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen yaklaşık 20 bin kişinin barındığı İslahiye'deki çadır kentlerdeki 5 bin Suriyeli öğrenci ile ilçe merkezindeki Umut Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 800 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kendi ülkelerindeki dil ve müfredata uygun biçimde eğitim alan, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Türkçe ve Arapça hazırlanan karneler, okullarında düzenlenen törenlerde dağıtıldı.

Çadır kentlerdeki Karne dağıtım törenine İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ ve bazı kurum amirleriyle çadır kent yetkilileri katıldı.

Kaymakam Ramazan Yıldırım, çadır kentlerde ve dışında eğitim gören çocukların eğitimlerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından düzenli olarak imkan sağlandığını söyledi.

Okul öğretmenlerinden Derviş Derviş, Türkiye'ye kendilerine kucak açmasından ve çocuklara eğitim öğretim imkanı verilmesinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA