Emet Belediyesinden İftar

Emet Belediyesinin geleneksel toplu iftar ve teravi programı Emet Hükümet Meydanında yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Emet Belediyesinden İftar
Yaklaşık 2 bin 500 kişi Emet Meydanını doldururken, Belediye Başkanı Mustafa Koca’nın ev sahipliğindeki geleneksel toplu iftar programına Kaymakam Mahmuthan Arslan, Garnizon Komutanı Murat Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, siyasi parti başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, oda başkanları, mahalle ve köy muhtarları, şehit aileleri ve gaziler, özel çocuklar ve aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplu iftar günü çocuklar alana kurulan oyun parkurlarında gönüllerince eğlendiler. Belediye ekiplerinin gün boyu süren çalışmaları ile meydanlar masa ve sandalyeler ile donatıldı. İftar saatlerinde meddah, karagöz ve Hacivat, Nasrettin hoca, tahta bacak, palyaço gösterileri sunulurken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Ahmet Aybar’ tarafından okunan Kur’an tilaveti, iftara katılanlarca büyük bir huşu içinde dinlendi.

İftar öncesi halka hitap eden Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet’in sadece il bazında değil, ülkenin birçok ilinden ses getiren sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirterek, ”Çünkü halkımız bu hizmetlerin en iyilerine layıktır. Kaldırım, su, yol, asfalt, kanalizasyon yapmak zaten biz belediyeleri asli görevleri. Ama bunun yanında yaşamlarının her anında insanlarımızın yanında yer almayı, onların yüreklerine dokunmayı görev kabul ediyoruz. Artık halkımız “Emet’te hoş geldin bebek”, “yalnız değilsiniz” projelerini ve buna benzer özel çocuklar ile yaşlı ziyaretlerimizi benimsedi. Her zaman belediyelerini ve başkanlarını yanlarında görebiliyorlar. Bundan sonra da Allahın izniyle görmeye devam edecekler. İşte bugünde meydanları doldurdunuz. Meydanlara sığmıyoruz. Bizler büyük bir aileyiz. Emet Belediye Başkanı olarak tüm halkımıza sesleniyorum. Sizlerden ricam nerde yardıma muhtaç bir komşunuz varsa, gelin bizlere haber verin. Dertlerine beraber çözmeye çalışalım. Kimsesiz ve hasta vatandaşlarımız ile yine hasta çocuklarımız için makam aracımız her zaman onların hizmetinde” dedi.



"Dünde boyun eğmemiştik, yarın da asla boyun eğmeyeceğiz"

Bazı şer odaklarının kasıtlı karalama ve yıldırma çalışmalarına asla boyun eğmeyeceklerine vurgu yapan Başkan Koca, ”Bazıları dışarıdan ahkam kesmeye kalkıyor. Meydanları, halkı görmeyenler, halkla beraber olmayı ve bu güzellikleri yaşayamayanlar, Ramazan ayının ulviyetini paylaşmayanların oyunlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Dünde boyun eğmemiştik, yarında asla boyun eğmeyeceğiz. Kimse merak etmesin ki sizler için, Emet için en güzelini yapmaya ve hizmet vermeye devam edeceğiz. Ramazan iftar çadırı destekleri için ilçe Kaymakamımız Mahmuthan Arslan’a, iftar organizasyonlarına katkılarından dolayı Emet Bor işletmesi ve Emet termal Resort İşletme Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Emet Ashaboğlu okulu özel alt sınıfı adına sınıf öğrencisi Eren Kaymak ile Özel Yavuz Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Hakkı Yavuz özel çocuklara ilgi ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Koca’ya çiçek takdim etti. Ezan ile birlikte Emet halkı hep birlikte oruçlarını açarken, yemek sonrası okunan dualarla meydanda birlik beraberlik havası yaşandı. İftar sonrası, meddah, oyun parkurları, pamuk şeker, ramazan macunu, soğuk içecek ikramlarıyla devam eden toplu iftar ve Ramazan etkinlikleri teravi namazı ile devam etti.(EFE)
Kaynak: İHA