Çocuklar Karnelerini İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Elinden Aldı

2016-2017 Eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’nda gerçekleşen karne dağıtım töreninde öğrenciler karnelerini İstanbul Valisi Vasip Şahin’in elinden aldı.

Çocuklar Karnelerini İstanbul Valisi  Vasip Şahin'in Elinden Aldı
2016-2017 Eğitim öğretim yılı için son ders zili bugün çaldı ve öğrenciler karnelerini alarak tatile çıktı. Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak okulunda ise karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin,,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci , Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Valisi Vasip Şahin alınan karnelerin sadece alınan bilgiyi ölçen bir belge olduğunu belirterek “Evlatlarımız bugün karnelerini alacaklar. Bu karneler evlatlarımızın nasıl olduğunun değil ne kadar bilgi sahibi olduklarını ölçen belgelerdir. Dolayısıyla sadece karneye bakarak çocuklarımızla ilgili bir yargıya varmak mümkün değil. Özellikle anne babalara bunu söylüyorum. Milli eğitim camiamıza söylüyorum evet bu bir ölçmedir, bir değerlendirmedir, kıymetlidir gereklidir ama yeterli değildir. Biz bu ölçme ışığında evlatlarımızın becerisini tespit edip ona göre evlatlarımızı geleceğe hazırlamak zorundayız. Herkes illa ki doktor olmak zorunda değildir. Herkes mühendis hukukçu olmak zorunda değildir ama bunların hepsine toplumun ihtiyacı var. İyi ressama da ihtiyacımız var,iyi sanatkara da ihtiyacımız var,iyi esnafa iyi valiye,iyi siyasetçiye de ihtiyacımız var. Dolayısıyla iyi insan yetiştirirsek kendi temayüllerine göre öğrencilerimiz iyi doktor,iyi mühendis,iyi tüccar olacaklar yani toplum iyilerden oluşacak. O yüzden bu karnelere bakarak evlatlarımızla ilgili değerlendirme yapmayalım hele de kırık çok iyi olmayan karneler ele geçen veliler aman çocukların heveslerini kırmasınlar her insan mükemmel yaratılmıştır her insan apayrı bir dünyadır ve muhteremdir. Dolayısıyla Cenab-ı Hak bir insana bir sahada kabiliyet verdiyse bir diğerini de başka bir saha da kabiliyet vermiştir. Bize düşen bu kabiliyeti ortaya çıkarıp çocuğumuzu geleceğe o yönde hazırlamaktır”dedi.

Öğretmenlere de tavsiyeler de bulunan Vali Şahin, "Arkadaşlar sırtımız hep öğrenciye dönük olmasın yüzümüz hep tahtaya dönük olmasın tabi ki bir şeyler öğretmek için tahtaya da döneceğiz ama sırtımızı değil yüzümüzü öğrencilere çevirelim.Eğer yüzümüzü çevirirsek gönlümüzü kalbimizi de çevirmiş olacağız. O kalplerin buluşmasıyla da çok büyük başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Eğitim kadromuzu tebrik ediyorum. Çocuklarına gözleri gibi bakan velileri tebrik ediyorum. Çocuklarımız çok çalıştı tabii ki de tatili hak ediyorlar.Ama hocalarımızın da söylediği gibi tatil sadece eğlenmek değil kitap okumayı da eğlencelerimizin arasına koymalıyız”dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar karnelerini İstanbul Valisi Vasip Şahin’in elinden aldı. Çocuklarla da sohbet eden Vali Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler de dağıttı.

Kaynak: İHA