Yemen'deki Olaylar

Yemen'de 2017 yılının başından 31 Mayıs'a kadar meydana gelen olaylarda 714 sivil öldü, 897 kişi yaralandı.

Yemen'de 2017 yılının başından 31 Mayıs'a kadar meydana gelen olaylarda 714 sivilin öldüğü, 897 kişinin yaralandığı bildirildi.

'İnsan Hakları İhlallerini Takip için Yemen Koalisyonu' isimli sivil toplum kuruluşunun, dün Cenevre’de düzenlediği seminerde açıkladığı raporda, Yemen'de 2017 yılının başından 31 Mayıs'a kadar farklı yöntemlerle düzenlenen saldırılar, mayın ve bomba patlamaları ile işkence sonucu 714 sivilin öldüğünün, 897 kişinin yaralandığının belgelendiği aktarıldı.

Söz konusu olaylarda Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının 78'i çocuk, 35'i kadın, 7'si ise basın mensubu ve aktivist olmak üzere 440 kişiyi öldürdüğü kaydedilen raporda, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı hükümet güçleri ve Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon güçlerinin yanlışlıkla düzenlediği saldırılar sonucu da 130 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Raporda, söz konusu sürede 9'u çocuk, 6'sı kadın 27 kişinin ABD'ye ait insansız hava aracının düzenlediği saldırılarda, 5 kişinin Terör örgütü El-Kaidenin elinde ve 112 kişinin de güvenlik zafiyeti ve faili meçhul cinayet sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Raporda ayrıca, olaylarda yaralanan 897 kişiden 772'sinin Husilerin açtığı ateş sonucu, geriye kalanların ise diğer tarafların saldırılarında yaralandığı dile getirildi.

'İnsan Hakları İhlallerini Takip için Yemen Koalisyonu', ülkedeki insan hakları ihlallerini takip eden ve belgeleyen Yemenli 10 örgütten oluşuyor.

Kaynak: AA