Samsun, Olimpiyatlar Ve 19 Mayıs 2019'A Hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi şehri hem Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı en büyük spor organizasyonuna hem de 19 Mayıs 2019’a hazırlıyor.

Samsun, Olimpiyatlar Ve 19 Mayıs 2019'A Hazırlanıyor
Samsun, Türkiye’de yapılacak olan en büyük spor organizasyonu olacak İşitme Engelliler Olimpiyatları’na 18-31 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Birçok ülkeden binlerce sporcunun katılacağı spor organizasyonu için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehri güzelleştirme çalışmaları uzun zamandır sürüyor. Belediye, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı hazırlıklarına da devam ediyor.

“Olimpiyatlara hazırlanırken, 19 Mayıs 2019’a da hazırlanıyoruz”

2 büyük güne aynı anda hazırlandıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Şehrimiz, 19 Mayıs 2019’a hazırlanıyor. Bu süreçte şehrimizde olacak olan 18 Temmuz’da başlayacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları bize bir fırsat oldu. Olimpiyatlara şehrimizi hazırlarken, bir taraftan da 19 Mayıs 1919’a hazırlanalım dedik. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak için Samsun’a geldiğinde çıktığı Kurtuluş İskelesi, Kurtuluş Yolu, Cumhuriyet Meydanı ve Kaptanağa Caddesi’nden Mıntıka Palas Oteli’ne kadar giden süreç ve gittiği yer, yeni bir izlek, yeni bir mobilya, peyzaj, ışık, renk ve tabanda yapılacak sert zemin düzenlemeleriyle yeni karaktere dönüştürülecek. Bu da 2019 hazırlıklarının bir parçası olacak” dedi.



“Kurtuluş Yolu İzleği proje yarışmasından faydalanılarak güzelleştirilecek”

Kurtuluş Yolu İzleği için proje yarışması düzenlediklerini vurgulayan Yılmaz, “Bu konudaki yetkin kişiler bu düzenlemelerin bir ‘kentsel tasarım projesi’ olduğunu söylediler. Yapılacak tasarım için ihaleye çıktık ve 24 firma ihale verdi. Samsun’da 19 Mayıs 2019 süreci için yapılacak olan hazırlıklara ışık tutacak bir kentsel tasarım yarışması yapıldı ve bu yarışma sonucunda alternatifli farklı düşünce ve fikirlerin envanteri bulunmuş oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projelerden istifade ederek çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Samsun 18-31 Temmuz tarihleri arasında İşitme Engelliler Olimpiyatları’na, 19 Mayıs 2019’da da Kurtuluş Mücadelesi’nin 100. yılı etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Kaynak: İHA