Öğrenciler Kadına Şiddeti Önlemek İçin Broşür Tasarladı

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından üç farklı kategoride düzenlenen broşür tasarım yarışması ödül töreni düzenlendi.

Samsun’da kadın ve kız çocukların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hizmet ve politikalar üretmeyi amaçlayan Samsun Valiliği öncülüğünde çok sayıda kamu kurumu, belediye ve sivil toplumun yer aldığı kurul, sahada uygulanacak eğitim çalışmalarında kullanılacak materyal taleplerini karşılamak üzere broşür tasarım yarışması düzenledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ödüle layık görülen katılımcıları tebrik etti.

Yüksel, 'Samsun Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle birçok önemli çalışmaya imza atılıyor. Sizlerin motivasyonu ve isteğiyle bizler Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu olarak çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle gençlerin katıldığı bu tür organizasyonlar bizi daha çok mutlu ediyor.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Broşürü birincilik ödülü ile Kadına Yönelik Şiddet konulu Kadın Farkındalık Broşürü birincilik ödülünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Gizem Uyanık, Kadına Yönelik Şiddet konulu Erkek Farkındalık Broşürü birincilik ödülü ile Kadına Yönelik Şiddet konulu Kadın Farkındalık Övgüye Değer Ödülünü Samsun Meslek Yüksek Okulu-Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Esra Serap Balcı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Broşürü Övgüye Değer Ödülünü İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencisi Dilara Ofluoğlu aldı.

Ödül töreninde yarışma değerlendirme komisyonunda görev alan jüri üyelerine teşekkür belgesi verildi.

Dereceye giren broşürler, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından basılarak Kurul tarafından 2017 yılında farklı ilçelerde kadın ve erkeklere yapılacak farkındalık eğitimlerinde kullanılacak.

Törene, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Kumcağız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali Tomak, Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birim Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Birim Sorumlusu Begüm Özel katıldı.

Kaynak: AA