Mehmetçik Vakfı Ramazan Bağışlarıyla Geleceği Aydınlatıyor

Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ölüm ve maluliyet yardımı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, Ramazan’da fitre ve zekat yardımlarını kabul etmeye başladı.

Mehmetçik Vakfı Ramazan Bağışlarıyla Geleceği Aydınlatıyor
Topladığı yardımlarla şehit ve gazi çocuklarının eğitiminde önemli bir rol oynayan TSK Mehmetçik Vakfı, maddi desteğinin yanı sıra hayat boyu verdiği manevi destek ile de bu ailelerin yaralarını sarıyor. Bu sene 35. kuruluş yılını kutladıklarını belirten Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal, ‘‘Mehmetçik Vakfı, 35 yıl boyunca 44 bin 617 Mehmetçik ailesine 642 milyon 338 bin 700,50 TL yardım yaptı. Türk insanının vakfımıza olan sevgisini biliyoruz. Onların bu ilgisi sonucunda yapılan bağışlarla halen bin 119 çocuğumuzu okutuyoruz. Gazilerle birlikte 8 bin 805 kişiye her ay 7 milyon 50 bin TL maddi yardım yapıyoruz. Bu Ramazan boyunca da vatandaşlarımızın desteğinin bizimle olacağına inancımız tam” diye konuştu.

Ramazan dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını kabul eden Mehmetçik Vakfına anlaşmalı bankalardan havale ve EFT ücreti ödemeden destek verilebiliyor. Vakfa ait internet sitesiyle online bağış yapılabiliyor. Tüm operatörlerden 2582’ye SMS göndererek de Mehmetçik Vakfını desteklemek mümkün.
Kaynak: İHA