Besni'de Mercimek Hasadı Devam Ediyor

Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kösekul: '2017'de üretim olarak toplamda 3 bin ton civarında rekolte beklemekteyiz'.

Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, mercimek üretiminde bu yılki rekoltenin 3 bin ton düzeyinde olmasını beklediklerini bildirdi.

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri Adıyaman'da mercimek hasadı devam ediyor.

Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'da toplam mercimek üretim alanının yaklaşık 25 bin dekar olduğunu, bunun 16 bin 700 dönüm dekarının ise Besni ilçesinde yer aldığını söyledi.

İlçede dekar başına yaklaşık 190 kilogram verim alındığını ifade eden Kösekul, '2017'de üretim olarak toplamda 3 bin ton civarında rekolte beklemekteyiz. Mayıs ayının son haftası ile haziranın ilk haftalarında mercimek hasadı olmaktadır. Birinci aşamada toplama, ikincisinde patos makinesi ile ayıklama işlemi yapılmaktadır.' dedi.

Kösekul, Adıyaman'dan 56 ülkeye kırmızı mercimek ihracatı yapıldığını kaydetti.

İlçede mercimek hasadı yapan üreticilerden Mehmet Özer de bu yıl iyi bir verim beklediklerini ifade etti.

Tarladaki hasat işlerinin sabah 07.00'den akşam 18.30'a kadar sürdüğünü ve sıcak havanın, ramazan döneminde olunması nedeniyle kendilerini zorladığını ifade eden Özer, 'Ramazanda tarlada çalışmak biraz daha zor oluyor. Dayanamıyoruz ama yapacak bir şey yok.' dedi.

Kaynak: AA