Aydın'da En Yüksek Katılımlı Antrenörlük Kursu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 29 Mayıs 2017 tarihinde başlayan Halk Oyunları 1. Kademe Antrenörlük Kursu Aydın’da tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın'da En Yüksek Katılımlı Antrenörlük Kursu
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünden gerçekleştirilen Halk Oyunları 1. Kademe Antrenörlük Kursu 11 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek.

Sadece Aydın’dan 85 katılımcıyla gerçekleştirilen antrenörlük kursu büyük ilgi gördü. Aydın’da gerçekleştirilen Halk Oyunları 1.Kademe Antrenörlük Kursu, Halk Oyunları Federasyonu tarafından bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen antrenörlük kursları içerisinde en yüksek katılımlı antrenörlük kursu unvanına da sahip oldu.

Eğitimi Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Saruhan tarafından verilen antrenörlük kursunun ilk haftasında gerçekleştirilen teorik bilgiler eğitimi Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda, ikinci haftasında devam eden uygulamalı eğitimler ise Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştiriliyor.

Antrenörlük kursunun son günü olan 11 Haziran 2017 Pazar günü kursa katılan 85 antrenör adayı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Saruhan tarafından sınava tabi tutulacaklar. Sınav sonucunda başarı elde eden katılımcılar Halk Oyunları 1. Kademe Antrenörlük belgesinin sahibi olacak.
Kaynak: İHA