Atık Pil Toplama Kampanyası

Taşköprü Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde bulunan okullarda düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okulları ödüllendirdi.

Taşköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı kampanya kapsamında ilçede bulunan okullarda eğitim öğretim dönemi başında dağıtılan atık pil geri dönüşüm kutularını topladı.

Buna göre en fazla pil toplayan okullar belirlenerek ödülleri verildi.

Taşköprü Belediye binasında gerçekleşen programda dereceye giren okullara ödülleri Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından verildi.

Arslan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Günlük yaşamda evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda, sanayide önemli miktarda kullanılan pillerin düzensiz olarak atılması sağlığımızı tehdit ediyor. Atık pillerden en çok 0-6 yaş grubu çocukların etkilendiğini, zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan civa, kadmiyum ve kurşunun, başta kansere, işitme bozukluğuna, sinir iletişim sisteminde ve kansızlık gibi birçok hastalığa yol açmakta. Belediye olarak bu tehdidi göz önünde bulundurarak atık pil toplama kampanyası düzenledik. Kampanyaya destek veren tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum.'

Kaynak: AA