Antalya'da 3 Barajla 60 Bin Dekar Alan Sulanacak

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yapımı devam eden ve toplam maliyeti 100 milyon lirayı bulan Kapıçay, Kıbrıs ve Türkmentepe barajlarıyla 60 bin dekar alanın sulanacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, baraj ve sulama projeleriyle tarımsal üretimi ve beraberinde çiftçinin kazancını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Antalya'nın verimli topraklarıyla suyu buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Uslu, 'Bu kapsamda Finike Kapıçay Barajı, Kaş Kıbrıs Barajı ve Elmalı Türkmentepe Barajı ile Antalya'nın batısındaki Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı'da yaklaşık 60 bin dekar toprağı suyla buluşturuyoruz. Sel taşkın tehlikelerini bertaraf ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 45 milyon liralık yatırım bedelli Kapıçay Barajı'nda sona gelindiğini dile getiren Uslu, yine 45 milyon liraya mal olacak Kıbrıs Barajı inşaatına da başladıklarını vurguladı.

Elmalı ilçesinde de özellikle sel baskınları konusunda geçmiş yıllarda sıkıntılar yaşandığını anımsatan Uslu, yapılacak Türkmentepe Barajı ile sel ve taşkınların önleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA