Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Valiliğiİl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi düzenlendi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, AFAD eğitmenleri tarafından Çorlu'da faaliyet gösteren bir işletmede, personeline afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verildiği ve deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara afet türleri, afetin etkileri, risklerin azaltılması, afet sırasında doğru davranış şekilleri ve bina tahliyesi konularında bilgilendirme yapıldığı kaydedildi.

- Süleymanpaşa belediye meclisi toplantısı

Süleymanpaşa belediye meclisi Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik Merkezi Nikah salonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında gerçekleşen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda Süleymanpaşa Belediye Meclisinin Mayıs ayında yapmış olduğu toplantıda ihtisas komisyonlarına havale edilen evrakların görüşüldüğü, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 8, Çevre ve Diğer İşler Komisyonundan gelen 1, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 3’er komisyon kararı da görüşülerek kabul edildiği kaydedildi.

- Dost Eli Aşevi'ne ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, aşevi çalışmaları ile ilgili bilgi alan Başkan Albayrak, personele Ramazan ayının hayırlı bir şekilde geçmesini diledi.

Ziyarette yardımlaşma ve dayanışmanın toplumsal refahın sağlanmasında etkili olduğunu belirten Albayrak, halkı birbirine yakınlaştıran bu tür tesislerin sayılarının artmasının önemli olduğunu kaydetti.

- Şarköy'de ıslah çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy ilçesi Olukbaşı Deresinde yapılan ıslah çalışmalarını inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Mengi'den yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Albayrak, projenin en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

Islah çalışması incelemesinde Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA