Şaphaneli Öğrencilerin TEOG Başarısı

Kütahya’nın Şaphane Ortaokulunun 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında büyük başarıya imza attı.

Şaphaneli Öğrencilerin TEOG Başarısı
Şaphane Ortaokulu öğrencilerinden Damla Tunca ve Betül Gökmen, 120 soruda 120 net yaparak Türkiye birincileri oldu. Sınavda ayrıca Ebru Karakaş, Eylem Caner ve İzzet Selçuk isimli öğrencilerin de 119 net yaptığı belirtildi.

Sonuçlarla ilgili bir değerlendirme yapan Şaphane Ortaokulu Müdürü Mustafa Bilgili, “Başarının arkasında çok ciddi tecrübe ve sistem var. Öğrencilerimizle her hafta çarşamba günleri mesaiden sonra deneme sınavları gerçekleştirdik. Yapılan deneme sınavı sorularını mesai içindeki derslerde ayrıntılı olarak konu tekrarı yaparak pekiştirmiş olduk. Farklı yayınlarla akademik bilgilerini geniş bir zeminde sürekli zinde tuttuk. Değişik deneme sınavları ile ufuklarını genişlettik. Çocuklarımızı anlamsız bir yarışa sokmak stres ve karmaşaya sürüklemekten ziyade, başarılı olabileceklerini heyecan yapmadan, strese girmeden bu tür sınavların olağan olduğunu göstererek kendi aralarında ufak yarışlarla başlattık. Böylece stres ve kaygı duygularını bir kenara atıp hırs ve heves doğrultusunda başarılara imza attılar" dedi.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA