PTT Genel Müdür Yardımcısı Karaca Açıklaması

'Şirket geçen yıl 550 milyon lira kar etti'.

PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca, şirketin geçen yıl 550 milyon lira kar ettiğini söyledi.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından termal bir otelde iftar verildi.

İftara PTT çalışanlarının yanı sıra Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Erhan Günay, Adem Uslu, Cafer Sarılı, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Defterdar Vekili Murat Toy ve davetliler katıldı.

İftarda PTT çalışanlarına hitap eden Karaca, 40 bin çalışanı olan ve geçen yıl 550 milyon lira kar elde eden bir kurum olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'550 milyon lira kar ettiğimiz 2016 yılında devlete vergi olarak 800 milyon lira katkı sağlamış tarihi bir kurumuz. Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda şirketimizi daha da büyüteceğiz. Amacımız 40 bin çalışanı 100 bin çalışan formuna getirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için iyi niyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ramazan ayından önce 2 bin 500 kişilik daha mülakatlar yapıldı. Yıl sonuna kadar bir bu kadar da istihdam yapılacak. Bunu yaparken kendi kaynak ve imkanlarımızla yapıyoruz.'

PTT Afyonkarahisar Başmüdürü Mehmet Örsdemir ise PTT'nin faaliyet yürüttüğü alanlar hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

'Şirket ana hizmetleri olan posta, kargo-kurye ve bankacılığın yanında Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-tebligat, PTTCELL, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gibi hizmet alanları ile halkın ihtiyaçlarını karşılamakta ve sürekli yeni projeler üretmeye devam ederek kendisini yenilemektedir. Şirketimiz sürekli olarak geleneksel posta hizmetlerimizden bankacılığa, lojistikten elektronik ticarete 371 ayrı iş ve işlem sistem üzerinden iş yerlerimizde gerçekleştirilmektedir.'
Kaynak: AA