Türk Gümrükçüden Örnek Hayvan Sevgisi

Kapıkule Sınır Kapısı’nda bulunan tampon bölgede kargaların saldırısına uğrayan yavru baykuşu, Türk gümrük memuru kurtardı. Bulgar gümrükçülerinin aldırış etmediği olayda gümrük memuru Fatih Mehmet Özdemir, yavru baykuşu yetkili mercilere teslim etti.

Türk Gümrükçüden Örnek Hayvan Sevgisi
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda görevli gümrük memuru Fatih Mehmet Özdemir, yuvasından düşen ve kargaların saldırısına maruz kalan bir yavru baykuşu ölmekten son anda kurtardı. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki tampon bölgede yaşanan olayda, yavru baykuşun kargalar tarafından saldırıya uğramasına Bulgar gümrükçüler aldırış etmezken, Türk gümrük memuru Özdemir, hemen müdahale ederek, yavru baykuşun hayatını kurtardı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı veterinerlerin kontrol ettiği yavru baykuşun herhangi bir hayati tehlikesi olmadığı açıklandı. Gümrük memuru Fatih Mehmet Özdemir de üstlerine konu ile ilgili bilgi verdiğini ve yavru baykuşun yetkili mercilerce yaban hayatına geri döndürülmesi ve bakımı ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Kaynak: İHA