Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı'nın içtüzük toplantısına katılmayacak

CHP MYK toplantısının ardından, CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı'nın içtüzük toplantısına katılmayacak
Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı'nın içtüzük toplantısına katılmayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın içtüzük toplantısına katılmayacak. CHP MYK toplantısının ardından konuşan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 'Mühürsüz seçimin gayrimeşru sonuçlarını meşrulaştırmaya dönük bir içtüzük adımını doğru bulmuyoruz, bulmayız' dedi.

Tezcan'ın açıklamaları şu şekilde;

'Gelen yazının niteliğinden de anladığımız kadarıyla TBMM'nin gücünü artıracak bir içtizük beklentisinden çok Mühürsüz seçimin gayrimeşru sonuçlarını meşrulaştırma dönük. Sayın Genel Başkanımız bu toplantıya katılmayacak.

'AK PARTİ İKTİDARI 'MONŞERLER' DİYEREK BU GELENEĞİ YOK ETTİ'

Biz Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden esaslı bir dış politikaya sahiptik. Bu dış politika anlayışının özü 'Yurtta barış, dünyada barış'tı. İran-Irak savaşında da bu tutumu sergilemiştir, bütün Ortadoğu krizlerinde Türkiye ciddiye alınan, tarafsızlığını koruyan bir ülkeydi. 15 yıllık AK Parti iktidarı, 'monşerler' diyerek bu geleneği yok etti. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığının içerisine soktu. Bu yeni krizde, aynı hassasiyet önümüzde durmaktadır.

'HÜKÜMETİN İHVAN SEVDASINDAN DA VAZGEÇMESİNİ TAVSİYE EDİYORUZ'

Suriye sürecinde yapılan hatalar burada tekrar edilmesin. Bu süreçte de tarafsızlığımızı korumak zorundayız. Tarafsızlığını korumadığı sürece, ancak ve ancak sorunun tarafı olursunuz. Hükümetin bu çerçevede İhvan sevdasından da vazgeçmesini tavsiye ediyoruz. Bu İhvan sevdasının bizi içeride de dışarıda da götürebileceği hayırlı bir yer, sonuç yoktur. Bunun sonu felaketler olur.

"RABİA İŞARETİ O İDEOLOJİNİN İŞARETİDİR"


"Rabia işaretinin arkasında ifade ettikleri, Tek bayrak, tek millet, tek vatan ilkelerinden bizim rahatsız olmamız düşünülemez. "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık" dedikleri zaman en yüksek sesle karşı çıkan CHP'ydi. Hala da öyledir. O işaretin aslında bir başka hevesin işareti olduğunu da biliyoruz. Rabia işareti İhvan'ın uluslararası işareti olarak ortaya çıkmıştır ve Türkiye, İhvan'a teslim edilemeyecek kadar önemli, büyük bir güçtür. Türkiye'de Cumhuriyet kültürü yerine İhvan kültürüne yerleştirmek isteyenlerin bugün Türkiye'yi hangi felaketin eşiğine getirdiğini görüyoruz. Rabia işareti o ideolojinin işaretidir. O semboller ilk ortaya çıktığında ve Türkiye'de ilk defa sayın Erdoğan, ithal edip kullanmaya başladığında ağzında o sözler yoktu. Cumhurbaşkanı, bunun arkasında planı henüz anlayamamış ama alelacele bu konuda pozisyon alma konusunda bir beis görmüyor. Hem de Türkiye'yi yeni ciddi maceranın içerisine sokabilecek ciddi krizi anlayamamak, Türkiye'nin dış politika bürokrasisini nereye taşıdıklarının çarpıcı bir itirafı olsa gerek."

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

"Bu hafta, cuma günü HDP Genel Başkanı ile görüşme yapacaklar."