KBÜ'den Bütünleme Sınavları Açıklaması

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından bazı sosyal medya hesaplarından bütünleme sınavlarının kaldırıldığı yönünde yapılan açıklamaların doğru olmadığı bildirildi.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bahse konu olan tüm sosyal medya hesaplarının üniversitenin kurumsal kimliğini kullanarak üniversite hakkında yanlış bir algı ve çarpıtma çalışması yaptığı belirtildi.

Konuyla ilgili hukuki gerekliliklerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bazı illegal sosyal medya hesaplarında 06.06.2017 tarihinde yapılan paylaşımlarda mayıs ayında yapılan Karabük Üniversitesi Senato toplantısında 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için bütünleme sınavlarının kaldırıldığına dair haberler yer almıştır. Bu tür sahte hesapların üniversitemiz adına paylaşmış olduğu haberler asılsız ve yanlıştır.

Yüksek Öğretim Kurulu toplantısında alınan karar ile bütünleme sınavı yapılıp yapılmaması tercihi üniversite senatolarına bırakılmıştır. Üniversitemiz bu karar doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Olası yapılacak değişikler Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ve diğer yetkili birimler tarafından, üniversitemiz resmi internet sayfasından ve resmi sosyal medya hesaplarından öğrencilerimizle ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bunun dışında hiçbir bilgi ve paylaşıma itibar edilmemesini rica ederiz.'

Kaynak: AA