Etiyopya'nın Bağımsızlığının 26'Incı Yıl Dönümü Resepsiyonu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Etiyopya hükümet yetkililerine ülkedeki FETÖ bağlantılı okulları Türkiye Maarif Vakıfı’na devretme kararından dolayı teşekkür etti.

Etiyopya'nın Bağımsızlığının 26'Incı Yıl Dönümü Resepsiyonu
Etiyopya’nın bağımsızlığının ve kuruluşunun 26’ncı yıl dönümünü Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutladı. Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobazıe Workneh’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, büyükelçiler, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Etiyopya’nın milli gününü tebrik ederek, “Afrika’nın ezelden beri hür yaşamış ülkesi Etiyopya’yı bağımsızlığına sahip çıktığı için tebrik ediyorum. İnsanlığın beşiği olarak bilinen Etiyopya, tarihteki ilk Müslümanlara sahip çıkarak da insanlık tarihine katkıda bulunmuş bir ülkedir. Etiyopya, gelişen ekonomisiyle Afrika’nın parlayan ülkelerinden birisidir. Afrika Birliği’nin merkezine ev sahipliği yapan Etiyopya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin geçici üyeliği gibi önemli bir görevi de başarıyla yürüterek Afrika’nın çıkarlarına tercüman olmaya devam etmektedir” dedi.



“FETÖ iltisaklı okulları Maarif vakıflarına devretme kararlarından dolayı çok teşekkür ediyorum”

Yılmaz, 15 Temmuz’da FETÖ’ün darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, başta Etiyopya olmak üzere bu darbeye karşı birçok Afrika ülkesinden destek mesajları aldıklarını belirtti.

Yılmaz, “Bu darbeye karşı birçok dost Afrika ülkesi destek mesajları göndermiştir, Etiyopya da bu ülkelerden biridir. Etiyopya makamlarının en üst düzeyde aldıkları FETÖ iltisaklı okulları Maarif vakıflarına (Türkiye Maarif Vakfı) devretme kararlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Workneh de, Türkiye ile Etiyopya arasında iki görüşmelerde imzalanan anlaşmalara işaret ederek, iki ülke arasında ticareti ve yatırımı geliştirmek için daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Büyükelçi, Türk iş adamlarının yatırım yapması için Etiyopya davet ederek, ülkede birçok yatırım fırsatı olduğunu aktardı.
Kaynak: İHA