Tarihi Muratpaşa Cami'si Restore Edilecek

Halk arasında 'Yıkık Cami' olarak adlandırılan tarihi Muratpaşa Camisi'nin restorasyonu için çalışmalara başlandı.

Caminin restorasyon çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye olarak kentin tarihi dokusunu korumanın gayretinde olduklarını, bu konuda sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini söyledi.

Uzun yıllar önce yıkılan Muratpaşa Camisi'nin restore edilmesi için çeşitli girişimlerin olduğunu anımsatan Asya, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonucunda hazırlıklara başladıklarını aktardı.

Asya, belediye olarak caminin aslına uygun yapılması için gereken tüm çalışmaların yapılacağını kaydederek şunları kaydetti:

'Ekiplerimiz Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kazı çalışmalarına başladı. Temel kazısının ardından bölge müdürlüğü ekipleri inşaat çalışmalarına başlayacak. İnşallah tarihi camimizi en kısa sürede tamamlayarak halkımızın kullanımına sunacağız.

Şehrimizin tarihini ve önemini bilerek tarihi eserlerimizin kurtarılması ve korunması için elimizden geleni yapıyoruz. Yıldızlı Han'ın restore edilmesi konusunda da ciddi bir mesafe kat ettik. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile bu projemizi de uygulamaya koyarak tarihi bir yapımızı daha kurtarmış olacağız. Dolayısıyla Muş'un kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığı bilinci ile unutulmaya yüz tutmuş yapıları korumaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA