'Ramazanda İkindi Sohbetleri' Programı

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi'nce 'Ramazanda İkindi Sohbetleri' programı yapıldı.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Mesut Hızarcı'nın 'İman Esaslarından Kader' başlığında konuştuğu program öncesi Süleyman Bircan tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Hızarcı, konuşmasına umre ibadeti sırasında karşılaştığı bir Ürdünlü yaşlının kendisinin Türk olduğunu öğrenince farklı yaklaştığını söyledi.

Ürdünlü kişinin 'Siz Türkler alemi İslam üzerinde mesulsünüz' dediğini ifade eden Hızarcı, şöyle konuştu:

'Allah'ın ilmi ezelisi denildiğinde zamanın başlangıcında yerleştirilmiş bir mantıktan ziyade tüm zamanları kuşatan bir ilim algısı olması gerekir. Bu durum özellikle kaderin anlaşılmasında da önemli bir husustur. Kader konusu Allah'ın ilmi ile iradesi ile bu sıfatlarıyla ilgili bir konu. Kainatı ve kainattaki bütün varlık ve olayları belli bir nizama, ölçüye göre düzenleyen ilahi kanunları ifade ediyor. Kaza ise malum kelime olarak emir, hüküm, ifa etme, yaratma manasına gelmekle beraber terminolojik olarak Allah'ın ezelde irade ettiği ve takdir buyurduğu şeylerin zamanı gelince her birisine ezeli ilim, irade ve takdire uygun bir biçimde meydana getirmesi yaratmasını ifade ediyor. Yani kader ilmi bir konudur.'

Kaynak: AA