Kullanılmış Giysi Ve Ayakkabılar Kumbaraya

Mudanya Belediyesi kullanılabilir giysi ve ayakkabıların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması, kullanılamaz durumda olanların ise geri dönüşüme kazandırmak amacıyla işbirliği protokolüne imza attı.

Geri dönüşüm kapsamında Mudanya Belediyesi ile Teamtex A.Ş. arasında işbirliği protokolü kapsamında, ilçede kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projenin hayata geçmiş olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Atık yağ, ambalaj, pil, cam şişe gibi atıkların toplanmasının ardından Dünya Çevre Günü'nde imzaladığımız protokolle yeni bir projemizi hayata geçiriyoruz.' dedi.

Bölgelerde ilk etapta en az 20 kumbara yerleştireceklerini belirten firma yetkilisi, 'Yerleştirilecek kumbaralar talebe göre artacak. Yaklaşık 100'e yakın kumbara yerleştirmeyi hedefliyoruz. Kumbaraların içerisinden çıkanlar ayrıştırılarak kullanılabilir durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine, kullanılamayacaklar ise geri dönüştürülecek.' diye konuştu.

Protokol kapsamında bilgilendirme eve eğitim çalışmalarının da yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA