Yağışlar Hububat Üreticisini Sevindirdi

Güney Marmara'nın buğday ambarı olarak nitelendirilen Bandırma'da bu yıl 200 bin ton civarı rekolte bekleniyor.

İlkbahar yağışlarının iyi gitmesi dolayısıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesinde rekoltenin geçen yıla göre yüzde 10 artacağı tahmin ediliyor.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinin hububat üretimindeki kapasiteleri ve ürün kalitesiyle 'Güney Marmara'nın buğday ambarı' olarak nitelendirildiğini söyledi.

Bölgelerinde yağışların zamanında düşmesi dolayısıyla ürünlerdeki gelişimin iyi olduğunu vurgulayan Sezgin, 'Deyim yerindeyse bölgeye yağmur değil altın yağdı.' dedi.

Bandırma'da 190 bin dönümde buğday, 20 bin dönümde de arpa yetiştirildiğini ifade eden Sezgin, şunları kaydetti:

'Ülkemiz genelinde de yağışların iyi gittiğini gözlemliyoruz. Önümüzdeki günlerde de yağışlara yine ihtiyacımız olacak ama bugüne kadar iyi gitti. Rekoltede geçen yıla göre yüzde 10 civarında bir artış bekliyoruz. Bu yıl 200 bin ton buğday üretimi bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde hasat başlayacak. Buğdayda ülkemiz kendine yeterli bir şekilde rekolteyi oluşturuyor.'

Yağlı tohumlarda da ayçiçeğine bir yönelme olduğunu belirten Sezgin, 'Geçen yıl 26 bin dönüm civarında bir kanola ekimi vardı. Bu sene 10 bin dönümün altına düştüğünü görüyoruz. Ayçiçeğine yönelmenin ardından 80 bin dönüm civarında bir ekili alan olacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA