Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı İftar Programı Düzenledi

Hür Dava Partisi Ağrı il başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Doyar’ın da katıldığı iftar programı düzenledi.

Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı İftar Programı Düzenledi
Belediye düğün salonunda verilen iftar yemeğine AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Sağlık Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Mazlum der Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, Ehad ,Önder-Der, İhyad gibi bir çok STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, Hüda Par Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

İftar programı öncesi Ağrı’ya gelen Doyar ve beraberindeki heyet kentte bazı esnafları da ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Programda konuşan eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Doyar; Dünyanın bugün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek ümmet olarak tek gayemizin birbirimizi sevmekten geçtiğini söyledi.



Ramazan ayının önemine değinen Doyar; “Başı rahmet ortası mağfiet sonu cehennem azabından kurtulma ayıdır,bunu mutlaka değerlendirmek ve bu aydan istifade etmek lazımdır.İslam coğrafyasındaki Müslümanlara dua etmemiz lazım” dedi.

Ramazan ayının eğlence ayı olmadığını belirten Doyar, “İçinde bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini barındıran Ramazan ayı eğlence ayı değil ibadet ve ihlas ayıdır.

Birileri kalkmış hem de İslam adına hareket ettiğini söyleyen birileri bu aya gölge düşürmeye çalışıyorlar, Müslümanların Ramazan ayını oyunlarla eğlencelerle anılır hale getirmeye çalışıyorlar.Bunu kabul etmeyerek belki o saatte Müslümanların camide ibadet ettikleri saatte Müslümanları oyun ve eğlenceye davet ediyorlar. Müslüman bu konuda uyanık olmalıdır. Rabim bu ayda hakkıyla faydalananlardan eylesin, orucunuz kabul ramazan ayınız mübarek olsun” şeklinde konuştu.

Program İstişare Kurulu üyesi M. Ali Ortaç’ın okuduğu dua dan sonra ezanın okunması ile yemek yenildikten sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA