- ESO Başkanı Özaydemir Açıklaması

'Biz Eskişehir’in bir havacılık ve raylı sistemler kenti olduğunu söylediğimizde haksız olmadığımız gördük'.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Eskişehir'den 6 firmanın yer aldığını bildirdi.

Özaydemir, yaptığı yazılı açıklamada, odaya üye firmaların bu listede yer bulmasının kendileri ve kent için sevindirici olduğunu belirterek, çok çalışmanın ve emeklerinin karşılığı olan bu listeye girmelerinden dolayı firmaları kutladı.

Söz konusu araştırmada ETİ Gıda, TUSAŞ, TÜLOMSAŞ, Peyman, Sarar ve Alp Havacılık'ın listede yer aldığını ifade eden Özaydemir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'İSO tarafından hazırlanan bu liste ülke sanayimizin ulaşmış olduğu mali kapasitesini ortaya koyması bakımından önemlidir. Ancak bir diğer önemli sonuç da İstanbul dışında artık Anadolu’da üretim yapan birçok firma bu listede yer almaktadır. Biz Eskişehir'in bir havacılık ve raylı sistemler kenti olduğunu söylediğimizde haksız olmadığımızı gördük. Bu konuda 3 firmamız listede yer aldı. Ayrıca, ETİ, Sarar ve Peyman gibi firmalarımız da markalaşma konusunda ne kadar önemli bir yol aldıklarını bize bir defa daha gösterdiler.'

Özaydemir, İSO 500 listesinde olan birçok firmanın aslında ana üretimlerinin bir kısmını Eskişehir'de gerçekleştirdiğine değinerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Ford Otomotiv, Arçelik, Eti Maden, Paşabahçe, Pınar Süt, Çimsa, Paşabahçe Cam, İzocam, Elvan Gıda ve Komveyör gibi bunlarda listede yer alan ve Eskişehir'de üretim yapan firmalarımız. Bu firmalarımızı da düşündüğümüzde 500 listesinde daha çok Eskişehir'den sanayi kuruluşunun listede yer aldığını memnuniyetle görüyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA