Bitlis'te 39 Okula 'Beyaz Bayrak' Verildi

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında düzenlenen programda 39 okula “Beyaz Bayrak” ve dereceye giren öğrencilere ise bisiklet hediye edildi.

Bitlis'te 39 Okula 'Beyaz Bayrak' Verildi
İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen törende 2017 yılında müracaat eden 57 okuldan 39’una “Beyaz Bayrak” verilirken, bu sayı toplamda 45’e yükselmiş oldu. Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın da katıldığı törende ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ise bisiklet hediye edildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Koray Okur, “Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur” diye konuştu.

Okur, 2016 yılında sadece 6 beyaz bayraklı okul varken bu yıl bu sayının 45’e yükseldiğini ifade ederek, “2016 yılında ilimizde sadece 6 okul Beyaz Bayrak almış iken, bu yıl Beyaz Bayrak Projesiyle ilgili olarak ilkin Milli Eğitim Müdürlüğünde bir toplantı düzenlenmiştir. Daha sonra 300 okul müdürüne sunum yapılmış, Beyaz Bayrak almak için müracaatta bulunmaları istenmiştir. Müracaatta bulunan 57 okulun başvuruları alınmış olup, denetlemeler müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan denetim ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. 57 okulun yerinde inceleme ve değerlendirilmesi denetim formu doğrultusunda okul içi, çevresi, bahçesi, sınıfları, laboratuvarlar, idari birimler, öğretmen odası, sosyal tesisler, kantin, tuvaletler, içme ve kullanma suyu, ısıtma, havalandırma, aydınlatma ve genel temizlik şartları göz önüne alınarak yapılmış olup 39 okul Beyaz Bayrak, sertifika ve plaket almaya hak kazanmıştır. Bu okullarımızın aynı kalite ve hijyenik ortamı koruyacağına inanıyorum. İlimiz genelindeki tüm okulların Beyaz Bayraklı olması ve tüm çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması en doğal haklarıdır. Eksikleri bulunan okullarımızın eksikliklerini tamamlayarak beyaz bayrak başvurusunda bulunmaları ve beyaz bayrağa kavuşmaları öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA