Astana'daki Suriye Görüşmeleri

Kazakistan Dışişleri Bakanı Abdrahmanov: “Rusya, bize diğer garantör ülkelere toplantının 1213 Haziran’da yapılmasını teklif edeceği ön bilgisini verdi” “Gelecek toplantıda anlaşmanın daha somut hale getirilmesi öngörülüyor. Toplantıda güvenli bölgelerin nasıl olacağı belirlenecek”

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Rusya’nın, garantör ülkelere Astana görüşmelerinin 12-13 Haziran’da yapılmasını önereceklerine dair bilgi verdiğini söyledi.

Abdrahmanov, bakanlık binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, garantör ülkeler arasında Suriye toplantısının tarihini belirlemek için yoğun görüşmelerin sürdüğünü belirterek 'Rusya, bize diğer garantör ülkelere toplantının 12-13 Haziran’da yapılmasını teklif edeceği ön bilgisini verdi.' dedi.

Toplantının gündemi ve katılımcılara ilişkin de kendilerine bilgi verileceğini aktaran Abdrahmanov, toplantıya geleneksel olarak garantör ülkelerin yanı sıra Suriye hükümeti, Suriye askeri muhalefet ve gözlemci ülkelerden heyetlerin katılmasının beklendiğini kaydetti.

Mayıs ayındaki 4. toplantıda güvenli bölge anlaşmasının imzalandığını anımsatan Abdrahmanov, “5. toplantıda anlaşmanın daha somut hale getirilmesi öngörülüyor. Toplantıda güvenli bölgelerin nasıl olacağı belirlenecek.” dedi.
Kaynak: AA