Adana'da Doktora Şiddet Davası

Doktoru darbettikleri iddia edilen 3 kardeşin yargılanmasına devam edildi.

Adana'da doktoru darp ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 3 kardeşin yargılanmasına devam edildi.

Adana 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6. duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar Zeki, İbrahim ve Murat A. kardeşler ile darp edilen doktor gelmedi.

Mahkeme hakimi, Adana Adli Tıp Kurumundan darp edilen doktorun kaburgalarının kırık olup olmadığı ile ilgili yazıya cevabın geldiğini söyledi.

Hakim, yazıda, adli hataya yol açılmaması için darp edilen doktora ait tüm grafilerin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalına gönderilerek kırık açısından değerlendirilme yaptırılıp raporların kendilerine gönderileceği ve ondan sonra raporun düzenleneceğinin bildirildiğini söyledi.

Sanıkların avukatı Azmi Yılmaz, müşteki doktor Hilmi Resul Karaörs’ün duruşmadaki ifadesinde kendisine vuran kişiyi tanımadığını, kim olduğunu bilmediğini belirterek, 'Bizce eylemin faili belli değildir o nedenle sanıkların beraat etmesi gerekir. Bunun için rapordan da vazgeçilebilir.' dedi.

Mahkeme hakimi daha sonra duruşmayı erteledi.

Adana'da 2015 yılında hastalarıyla ilgilenilmediğini ileri sürüp bir doktoru darbedip kaburgalarının kırılmasına neden olduğu iddia edilen Zeki (53), İbrahim (48) ve Murat A. (43) kardeşler hakkında on yedişer yıl onar ay hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA