Hükümlülerin İnşa Ettiği Tesis Hizmete Girdi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hükümlülerin inşaatında çalıştığı, yargı mensubu ve çalışanları ile ailelerine yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği tesisin yapımı tamamlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hükümlülerin inşaatında çalıştığı, yargı mensubu ve çalışanları ile ailelerine yönelik tesis hizmete girdi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, meslek edindirilen hükümlülerin işçiliğinde çalıştığı, yargı mensubu ve çalışanları ile ailelerine yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisi' yapımının tamamlandığı belirtildi.

Seyhan Baraj Gölü manzaralı tesisin, adliye çalışanları için düzenlenen iftar yemeğiyle hizmete açıldığı bildirildi.

Kaba inşaatından sıvasına, boyasından çevre düzenlemesine kadar tüm işlerde hükümlülerin çalıştığı tesisin, piyasa fiyatının çok altında maliyetle yaptırıldığı belirtildi.

Açıklamada, yaklaşık 28 bin metrekare arazi üzerine kurulan tesisin Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olacağına yer verildi.

Başsavcı Ali Yeldan'ın burada yaptığı konuşmada, 'Bu tesisi, çocuklar ve aileleri için yaptırıyoruz. Onların ihtiyacı var. Onların ailelerinin, anne ve babalarının nefes alması lazım. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandığı belirtildi.
Kaynak: AA