American Turkish Society 2017 Galası, Dr. Tamer Seçkin Ve Nevzat Aydın'ı Ağırladı

American Turkish Society’nin 583 Park Avenue New York’ta gerçekleştirilen 2017 galasında Yemeksepeti kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın ve Amerika Endometriozis Vakfı kurucusu Dr. Tamer Seçkin’i ağırladı.

Birleşik Devletler ve Türkiye’de pek çok kişinin yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik önemli katkıları ve manevi sorumlulukları nedeniyle her iki konuğa American Turkish Society Hayırseverlik Ödülü takdim edildi. Ödül, Dr. Öz Show’u düzenleyen Dr. Mehmet Öz tarafından verildi.

Şırnak’ta şehit olan 13 asker için bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra American Turkish Society Başkanı Murat Köprülü açılış konuşmasında ABD toplumundaki göçmenlerin önemini vurguladı. ATS Başkan Yardımcısı Larry Kaye, Vali Cuomo tarafından gönderilen destek mektubunu okudu. Dr. Mehmet Öz, her iki ödül sahibini tanıtarak teknoloji ve tıp alanında yapmış oldukları üstün yenilikleri vurguladı. Nevzat Aydın, kabul konuşması esnasında genç misafirlerin tutkularını takip etmeleri ve hedeflerini başarabilmek için güçlü ekipler oluşturmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Dr. Tamer Seçkin ise kadınların tıbbi problemlerine ilişkin kamusal farkındalık oluşturarak tıbbi ilerlemelere değer verilmesi ve desteklenmesi yönündeki Endometriosis Foundation (Endometriozis Vakfı) hedefleri hakkında konuştu.

Gala, hem kamu, hem de özel sektörün ileri gelenlerini de içerecek şekilde 350 misafire ev sahipliği yaptı.

American Turkish Society, ATS’nin misyonuna katkı sağlayan Genç Topluluk Liderlerine yönelik Annual Young Society Leaders (YSL) Ödül programının da uygulanmaya başlanacağını duyurdu. YSL grubu, ABD ve Türkiye arasında bağ kurulması açısından önemli olan konularda etki oluşturmayı amaçlayan genç şirket liderlerinin oluşturduğu güçlü bir ağdır. Bu yıl, US Policy Metrics yönetici ortağı Aslı Ay ve Metropolitan Müzesi’nde İslam Eserleri Departmanı asistan kürator Deniz Beyazıt ödül almaya hak kazandı.

Topluluk, eğitim, kültürel değişim, hayırseverlik, insani çabalar ve ağ vasıtasıyla ülkeler arasındaki anlayışı ve işbirliğini güçlendirirken Türk sanatları ve kültürünü vurgulayan programları tanıtıyor ve destekliyor, ayrıca Genç Topluluk Liderleri programı ile gelecek nesil liderleri yetiştiriyor. Türkiye ve Birleşik Devletlerden katılım gösteren diplomatların, lider şirket yöneticilerinin, sanatçıların, bilim adamlarının ve fikir liderlerinin de aralarında bulunduğu kamu ve özel sektörden katılan 350’den fazla misafir, bu yılki Galayı destekleyecek ve tüm gelir, kar amacı gütmeyen organizasyonun eğitim, sanat, kültür ve ticaret alanındaki pek çok programının desteklenmesinde kullanılacak.
Kaynak: İHA