Vali Güzeloğlu Diyarbakır'a Geldi

Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliği görevine atanan Güzeloğlu:'Terörle mücadelenin kesin ve kararlı, her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecektir' 'Diyarbakır'a hizmet etme onurunu, heyecanını ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek, kenti daha gelişmiş bir hale getirmeye gayret göstereceğiz'.

Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliği görevine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, 'Terörle mücadelenin kesin ve kararlı, her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecektir.' dedi.

Vali Güzeloğlu Diyarbakır'a gelişinde, Diyarbakır Havalimanı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Vali yardımcıları tarafından karşılandı.

Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hasan Basri Güzeloğlu, bu onurlu ve gururlu görevi şahsına tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını arz ettiğini kaydederek, Diyarbakır'ın medeniyetin kadim kenti olduğunu belirtti.

Kentin, kültürün çok önemli bir merkezi ve inanç dünyasının sahabeler şehri olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şöyle dedi:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir'. Diyarbakır'a hizmet etmek büyük bir mesuliyet, onur ve şereftir. İnşallah bu andan itibaren Diyarbakır'a hizmet etme onurunu, heyecanını ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek kenti daha gelişmiş bir hale getirmeye gayret göstereceğiz. Rabb'im bizi mahcup eylemesin. Bu noktada en büyük yardımcılarımız Diyarbakırlı hemşehrilerimiz olacak. Görev süremiz boyunca kentin her kişisine, meselesine ve kesimine dokunarak, dertlerini dertlerimiz, sevinçlerini sevincimiz kabul ederek hizmet edeceğiz.'

Diyarbakır ve ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana ve bu unsurun tamamen yok oluncaya kadar güvenlik güçlerinin, silahlı kuvvetlerin ve halkın bu mücadelesinin devam edeceğini aktaran Vali Güzeloğlu, 'Terörle mücadelenin kesin ve kararlı, her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Sosyal ve ekonomik boyutta yeni bir dönem başlatacaklarını bildiren Güzeloğlu, vatandaşlarla gönül köprüleri kurarak, devlet ve millet ilişkisini güven temelinde en güzele taşımaya gayret edeceklerini kaydetti.

Ekonomik kalkınmada kentin büyük birikimi ve müthiş bir potansiyelinin olduğunu ifade eden Hasan Basri Güzeloğlu, şöyle devam etti:

'Bölgenin ve yakın coğrafyasının merkezi olan bu kadim kente, ekonomik altyapıyı iş ve istihdam temelinde yeni bir bakışla ele alacağız. Kocaeli Türkiye'nin büyük yürüyüşüne çok büyük katkı, zenginlik ve derinlik sunan sanayi kentimizdir. Kocaeli'nin selamlarını Diyarbakır'a getirdim. Aynı zamanda oradaki bütün dostluklarımızı ekonomik, ticari üretim yapan sanayimizin Diyarbakır'ın potansiyeline katkı sunabilecek bütün ekonomik paydaşlarımızın da gayretini, niyetini ve bu uğurdaki isteklerini getirdik. Amacımız, ekonomik kalkınmada üretim ve istihdam temelinde kentin kalkınmasına bu bağlantıların mümkün olduğu kadar azami olmasını sağlamaktır. Hedefimiz, insanımızın mutluluğunun huzur ve güvenin tesis edilmesidir. Her açıdan Diyarbakır bunu hak etmektedir.'

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kılan Güzeloğlu, vatandaşlarla selamlaşarak sorunlarını dinledi.

Cami çıkışında konuşan Vali Güzeloğlu, ilk görev gününde İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Cami'de cuma namazı kılmanın ve vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Kaynak: AA