Adrasan Mahallesi'de Merkez İmar Parsellerinin Uygulaması İptal Edildi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi'ndeki merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Adrasan Belediyesi tarafından 2008 yılında, Adrasan Mahallesi merkez kısmında yapılan 18. uygulamasına Antalya 3. İdare Mahkemesince iptal kararının verilmesiyle Kumluca Belediyesi tarafından temyiz işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Temyiz süreci tamamlanıncaya kadar Adrasan Mahallesi merkez kısmında imar işlemlerinin durdurulduğunu dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

'Adrasan Mahallesi merkez kısmında 18. uygulaması, Adrasan Belediyesi tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Bir kısım parsel maliklerinin 2006 yılında yapılan uygulamanın iptali için Antalya 3. İdare Mahkemesince açmış oldukları dava sonucunda, 25 Mayıs 2016'da uygulamanın iptaline karar verilmiştir. İmar planında yapılan tadilat sebebiyle Adrasan Belediyesi tarafından 2008 yılında 18 uygulaması yeniden yapılmıştır. 2008 yılında yapılan uygulamanın iptali için bir kısım parsel maliklerince, Antalya 3. İdare Mahkemesine kayıtlı olarak açılan davanın yapılan yargılaması sonucunda, 2008 yılında yapılan imar uygulamasının da iptaline karar verilmiştir.'

Adrasan Mahallesi merkezinde yaklaşık 750 bin metrekare alanı kapsayan kısımda yapılan imar uygulamasının mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine, Kumluca Belediyesi tarafından temyiz işlemlerinin başlatıldığını bildiren Çetinkaya, bu süreçte Adrasan Mahallesi merkezinde imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin belediye tarafından durdurulduğunu belirtti.

Ruhsatlı inşaatlarda mülkiyet problemi yaşanmaması için seviye tespit çalışmaları yapılacağını kaydeden Çetinkaya, Adrasan Mahallesi sınırlarında 18 uygulanmış imar parseli kalmadığını, belediye tarafından Üçbük mevkini kapsayan 18 uygulamasının başlatıldığını, uygulamanın tamamlanmasıyla ilk parselasyon işleminin Üçbük bölgesinde oluşacağını bildirdi.

Kaynak: AA