Tayfa İftara Kadar Ağ Onarıyor

Tekirdağ'da, trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, ramazanda günlük mesailerini ağları onarmak için harcayıp, iftar vaktinde de oruçlarını 'Vira bismillah' diyerek açıyor Tekirdağ Limanı'nda gırgırla avcılık yapan kaptan Şeremet: 'Ağ onarım işi yorucu olmasına rağmen yaz ayında hem orucumuzu tutuyoruz hem de işlerimize devam ediyoruz' 'Sabah çalışmaya başlıyoruz akşam 19.00'da paydos ediyoruz. Paydos ettikten sonra da gemide iftarı bekliyoruz'

ERGÜN HAKTANIYAN/MESUT KARADUMAN - Tekirdağ'da av yasağının kalkmasını ve 'Vira bismillah' demeyi bekleyen balıkçılar, ramazan ayında vakitlerini iftar zamanına kadar yırtık ağları onararak geçiriyor.

Trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, av yasağı kalkana kadar ramazan ayında da günlük mesailerini ağları onarmak için harcıyor.

Tekirdağ Limanı'nda gırgırla avcılık yapan kaptan İdris Şeremet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır balık avında kullandıkları ağların yırtılan kısımlarını ince işçilikle onardıklarını ve yeni sezona hazırlandıklarını anlattı.

Av yasağının kalkmasını beklediklerini ve günlük mesailerine ağ tadilatı yaparak devam ettiklerini belirten Şeremet, 'Sıcak havaya rağmen işimize devam ediyoruz. Ramazan ayından dolayı normale göre biraz daha yorucu oluyor işimiz. Ağ onarım işi yorucu olmasına rağmen yaz ayında hem orucumuzu tutuyoruz hem de işlerimize devam ediyoruz. Yeni sezon için hazırlıklarımıza aynı heyecanla devam ediyoruz. Sabah çalışmaya başlıyoruz akşam 19.00'da paydos ediyoruz. Paydos ettikten sonra da gemide iftarı bekliyoruz' diye konuştu.

Yırtık ağlarını onardıktan sonra hep beraber kendi hazırladıkları iftar sofrasına oturduklarını anlatan Şeremet, ramazan ayının bereket ve rahmet ayı olduğunu ve 1 Eylül'de kalkacak av yasağı ile ramazan ayından sonra çifte bayram yaşayacaklarını kaydetti.

- 'Aynı sofrada ekmeği paylaşıyoruz'

Tayfa Mustafa Demir ise sabahın erken saatlerinde ağ onarım işlerine başladıklarını ve akşam saatlerine kadar yırtılan bütün ağları tek tek gözden geçirerek sağlamlaştırdıklarını dile getirdi.

Tayfa Muammer Yıldız da yaz sıcağında öğle iki saat mola verdiklerini ve verilen molada dinlendikten sonra aynı tempoyla çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Akşam ezan vakti yaklaştığında gemi çalışanlarının aynı sofrada ekmeği paylaştığını ve ezanın okunması ile geminin kamarasında hep beraber oruçlarını açtıklarını dile getirdi.

Oruçlarını açan balıkçıların gemide demledikleri çayı da birlikte içtiğini anlatan Yıldız, tayfanın sahurda da birlikte olduğunu sahurdan sonra da gündüz için gemide hazırlık yaptıklarını kaydetti.
Kaynak: AA